bokanmeldse

Drit og dra – fargeglade hverdager

Overskriften kan være litt forvirrende. Men dette er en positiv liten anmeldelse av to fargebøker fra Gyldendal forlag. Mange med Asperger syndrom og andre diagnoser er mye hjemme og mye alene, og kan finne terapi i å fargelegge.

Å fargelegge er å fylle tomrom med farger og gråtoner. Sette farge mellom strekene og likevel holde seg innenfor betingelsene, rammene. Dette appellerer kanskje til deg. Det er verdt et forsøk. Jeg gir deg muligheten ved å friste med to av høstens nyheter.

Den ene fargeleggingsboka for voksne heter «Drit & Dra» av Maria Kolrud Hustoft og man kan fargelegge stygge ord. Perfekt måte å få utløp for følelser på (uten å nødvendigvis såre noen)! Du kan drukne følelsene i farger, vannfarger, fargeblyanter eller uopprettelig med tusj.

drit-og-dra_productimage
Bli med på den nye trenden der bannskap og fargelegging går opp i en høyere enhet av humor og stressutløp! Her er «Dævven steike», «Hæstkuk», «Ikke faen» og 22 andre effektive banneord med både nasjonalt og regionalt utspring samlet.

Den andre boka heter «I jungelens indre» av Johanna Basfjord – tegneekspedisjon og fargelegging. Si pokker ta eller fargelegg en sommerfulg. Velg bok etter humør og humor. Det er lov å le. En god latter forlenger livet. Pokker ta! Jeg skulle jo dø. Boka I jungelens indre egner seg til fargesterk fargelegging, ulike aldersgrupper (forskjellige vanskelighetsgrader), trykkes med 170 g papir som tåler tusjbruk.

I-jungelens-indre_productimage.jpg

Velkommen til en fargesprakende opplevelse, eksotisk eller for full av faen. Velkommen ut av senga og inn til tegnebordet. Har du vært ute? Velkommen hjem etter en stressende dag, på jobb, i butikken, på et dagsenter, på et studie eller et annet impulsrikt sted. P.S. Jeg vil hjem.

7 kommentarer om “Drit og dra – fargeglade hverdager

 1. Det er så fint å fargelegge sammen. Vi har en regel hjemme hos oss. Når vi fargelegger må alt av elektronikk være avslått. Så kan vi snakke og fargelegge i hver vår bok. Eller bare være stille. Det er også laget en fin bok ( husker dessverre ikke hvem sin ) hvor det kun fargelegges på en side. Når den er ferdig med mange fine farger, settes den i ramme Min datter ga bort en til jul, og mottager ble veldig glad. Henger nå på veggen.
  Den med stygge ord har jeg ikke sett, men fint for å få ut aggresjon på en annerledes måte. Lykke til med å fargelegge.

  Likt av 1 person

  1. Jeg skal ikke fargelegge for jeg får ikke ha blyanter eller sånt, men ville dele likevel! For bloggen er ikke bare om meg og mitt. Jeg ser også på hvordan andre kan oppleve ting, bruke ting og vokse videre eller overleve i en strevsom hverdag. Hodet over vannet.

   Liker

 2. Jeg har en fargeleggingsbok som heter «Mandala-fargelegging». Tar den fram en gang i blant. Det er beroligende, og fint å ha noe å konsentrere seg om – siden flere av mønstrene er såpass små.

  Synes bøkene du forteller om virker artige, kanskje jeg må kjøpe meg en til! Senere i kveld skal jeg faktisk ta fram den boka jeg har og kose meg med litt fargelegging og musikk 🙂 Takk for at jeg ble påminnet at jeg hadde den liggende, har omtrent ikke brukt den sommer!

  Likt av 1 person

 3. Avslutningen din «P.S. Jeg vil hjem» stakk meg langt inni hjerterota. Jeg vet jo hvorfor du er der du er, men jeg skulle så gjerne ønske at du fikk delta i samfunnet her ute. Du har så mye å bidra med. Klem fra meg.

  Likt av 1 person

 4. Jeg skjønner godt at mange opplever det som både avslappende og frigjørende å fargelegge i disse detaljrikdommen bøkene. Jeg tror jeg får samme type opplevelse av å legge puslespill. Da kan jeg stenge verden ute og virkelig konsentrere meg om detaljer. Noen ganger er det deilig!
  Du får ikke bruke fargeblyanter, men du fargelegger jo på skjermen av og til. Det fungerer vel også bra? Ellers vil jeg si at du fargelegger gjennom bildene dine, du, Helene. Klem fra meg.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s