asperger syndrom · Funksjonsnivå

Forandringer som en del av livet

Når man er så redd for endringer som jeg er, vil man av og til dø. Det uventede er så belastende at man ikke tør å vente på det som eventuelt måtte inntreffe i morgen, om en uke eller om et år.

Selv om jeg lager dagsplaner og plotter inn i den digitale kalenderen min, er forandringer en del av livet.Det er alt fra at bussen er fem minutter forsinket, til at det er tomt for knekkebrød, til at noen får en alvorlig sykdom eller blir utsatte for en ulykke.

Noen mennesker kommer til, andre går ut av livet mitt. Kanskje er ikke den jeg stoler aller mest på der lenger. Og jeg vet ikke hva de andre tenker! Vil de følge opp det person A stod for? Eller vil B velte om på rutinene mine?

Det river og sliter i meg, som storm i vannglass. Men man lærer at selv om det skjer forandringer, fortsetter livet mitt så lenge jeg er i live. Det fortsetter, med litt andre forutsetninger. Kanskje blir glasset til bolle. Kanskje må jeg improvisere til frokost. Hjelp, jeg klarer det ikke. Beklager.

bloggtrieda.jpg

Men i går gjorde jeg en forandring fordi det kom regn. Da fikk havfruedukken speile seg i stedet for katten. Her er resultatet av at været, les livet, styrer vi ikke. Knips. Dukke av Doll Zone.

6 kommentarer om “Forandringer som en del av livet

  1. Takk skal du ha. Det var en naturlig oppfølging av gårsdagens planlegging. Det handler mye om å vite hva som kan bli annerledes, være forberedt på det uforutsigbare, men også å kunne oppleve noe godt i det som er ukjent. For livet er ukjent, innimellom. Takk for at du besøkte meg i dagen min.

   Likt av 1 person

 1. Hi Helene, we used to have a daily plan and say but sometimes we do something different. You take that one step further, to be prepared for the unexpected. Brilliant, well done.

  I love the mermaid photo, too
  Thank you

  Likt av 1 person

   1. That’s a good point, Helene! I hadn’t written you down as a daily plan but it was frustrating and unexpected when I didn’t receive the email. So reading your must be part of my routine now!
    I’m pleased the email is back but I don’t know what happened!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s