Funksjonsnivå

Spesialistbedriften – ansetter mennesker med Asperger syndrom

Mange med Asperger syndrom kan jobbe, men har ikke funnet den rette arenaen. Spesialistbedriften ansetter mennesker med Asperger syndrom. Jeg ble kontaktet av dem på Facebook-siden min for å spre ordet. Og jeg sprer med glede. Det er godt det finnes arbeidsplasser med takhøyde.

Spesialistbedriften fokuserer på den positive styrken i karaktertrekkene til mennesker med Asperger og beskriver at vi kan være uslåelige spesialister. Mange arbeider svært strukturert og systematisk, er dybde-fokuserte og utholdende og utfører sitt arbeid med stor nøyaktighet.

Spesialistbedriften tilbyr kvalitetstjenester innenfor digitalisering, systemutvikling og grafisk design. De har avansert utstyr for reproarbeid, kompetanse på CAD-verktøy og solid erfaring med registreringsarbeid og bruk av elektroniske FDV-verktøy. De tar på seg oppdrag innen programmering og testing, samt illustrering og grafisk design.

Bedriften har tilholdssted i Ålesund (hovedkontor) og Molde. Ta kontakt om du eller noen du kjenner ønsker deg en jobb som «spesialist». Spre ordet! Vi kan jobbe – bra. 

paintaliceandhumpty4.jpgDukker av Nefer Kane. Foto og «grafisk» redigering av meg.

4 kommentarer om “Spesialistbedriften – ansetter mennesker med Asperger syndrom

 1. Har hørt om slike bedrifter, og synes det ikke bare er bra, men også smart! Å kunne ta i bruk de enorme ressursene som aspergere går med er veldig positivt for alle, samfunnet inkludert! 🙂

  Selv jobber jeg i et reklamebyrå. Vi driver med design, profilering, trykking, etc. Jeg for min del er ansatt som webutvikler. (Men har også fått gjort et par illustrasjonsoppdrag.) Det har vært tungt i perioder, men sjefene har vært veldig gode til å hjelpe meg og tilrettelegge best mulig – selv før jeg fikk diagnosen! Hadde det ikke vært for hvor behjelpelige de har vært, hadde jeg ikke jobbet der fortsatt. I stedet hadde det blitt nok en arbeidsplass jeg hadde hatt i under ett år. Nå har jeg snart jobbet der i to og et halvt! 🙂

  Det finnes altså gode arbeidsplasser for aspergere, både blant dem som søker spesielt etter aspergere, og blant «normale» bedrifter. «Few, and far between», kanskje, men de eksisterer. 🙂

  Likt av 1 person

  1. De eksiterer og det er kjempefint! Jeg er glad for å høre at du får jobbe som webutvikler, får utfolde deg og blir tilpasset til når du trenger det.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s