asperger syndrom · sosialt · tilleggsvansker

Å si god helg (hvis du mener det)

Jeg mener ikke frasen «god helg» når jeg skriver etterlysningen min. Men jeg mener innholdet. At du ønsker meg en god helg. En så god helg som jeg kan ha. Det ønsker jeg meg å høre deg si. «Ha det så godt som du kan ha det.» «Jeg tenker på deg.» Sånne enkle ting for deg å si, så vanskelig å stole på for meg, men likevel så viktig for at jeg ikke skal tenke: Jeg er uønsket.

Logikken min er vanskelig å følge. Ikke vil jeg ha kommandoen «ha en god helg«, men jeg blir redd om du bare går din vei, rett hjem, uten å markere for meg at du sender meg noen tanker om at jeg skal ha det så godt jeg klarer til du er tilbake igjen, i hverdagen din, etter turnusfri. Selvmotsigende meg nikker bekreftende til at jeg er forvirrende for deg. Vil du likevel prøve å forstå?

Jeg blir så glad når noen prøver på nettopp å forstå, og i går møtte jeg en lege og en sykepleier som gjorde akkurat det, snakket til meg som om jeg var et medmenneske de ønsket noe godt. De nærmet seg meg muntlig med ønsker om god julemat men ganske fort forstod de at det ble ironisk med min form for anoreksi og:

Vi lo. Trillende latter i et nesten englehvitt rom. Jeg følte meg velkommen, at det var takhøyde for en annerledes jente, selv om de innimellom de gode ønskene glemte seg litt. Det var så fint. Og så fint å ha det vil jeg du skal få kjenne på nå. Ha så god julehelg du kan, kjære leser. Og ikke «kjære» som en formalitet, men fordi jeg mener det.

blogghelg.jpgDukke: Nefer Kane.

16 kommentarer om “Å si god helg (hvis du mener det)

 1. Hei. Jeg ønsker deg en så god helg som du kan ha. Og jeg tenker på deg hver gang jeg leser innleggene dine. Er innom hver dag, men kommenterer ikke så ofte. I helgen skal jeg lage ferdige de hjemmelagde julekortene. Alle er ulike, og det er bilde inni også, av jentene mine. Det gir meg glede å sende ut til venner og familie. Blitt en fin tradisjon. I tankene sender jeg deg et også. Eller går det an å sende til deg?

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk. Noen ganger er jeg litt FOR spennende. 😉 Det er verken lett for meg eller de rundt meg. Men jeg fortsetter å skrive og legger opp til gjensidig forståelse. Kanskje finner vi ut av noe, sammen.

   Likt av 1 person

 2. Det er så fint å følge bloggen din. Den gir meg mye og det er så herlig å ha kontakt med deg. Jeg ønsker deg en god førjulstid, så god som du kan få den til. Som du vet blir det en spesiell julefeiring på oss i år. Men jeg skal ha det bra, så bra jeg kan ha det.
  Mange gode og varme tanker fra meg

  Likt av 1 person

  1. Det blir en spesiell jul for dere. Du får tenke at hunden er der for Holger. Hunden min skal være på feiringen jeg ikke får dratt i, etter å ha besøkt meg på sykehuset. Det er en fin ting. Hunden. Den kan fylle en tom stol. Men selvfølgelig, det er ikke det samme som å ha alle menneskene, for hunden var jo I TILLEGG. Jeg skal tenke på deg. Og jeg blogger på julaften også.

   Liker

   1. Hunden er god og har vært veldig godt å hatt han rundt meg i denne tiden. Han skal på kennel og jeg skal til min eldste sønn og hans familie i jula. Nyttårsaften skal feires i Haugesund og feire med min yngste sønn og hans familie. Det skal bli godt å være sammen med dem da. Takker så mye for ordene dine. Tenker mye på deg og

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s