asperger syndrom · spesialinteresser

Tusen tanker

To øre for tankene dine, sa mamma da jeg var liten. Egentlig kunne jeg blitt rik. Jeg har tusen tanker. Å ha Asperger innebærer å undre seg på hva folk mener når de sier noe, fordi vi tar ord for ord så bokstavelig og prøver desperat å fange opp konteksten. Vi får da med oss om det er sinne i undertonen. Og da, jo da blir jeg redd og lurer på om jeg skulle vært utenfor og borte og i mest ekstrem tankegang død.

Og jeg havner lett i dette ekstreme. Og når jeg skriver ekstrem, assosierer jeg til ekstremimnist. Og så tenker jeg på Anders Behring Breivik. Egentlig er det helt sykt, for han har nok ikke Asperger. Men noen fagpersoner gjettet det mens rettsaken om Utøya pågikk og jeg tenker på om jeg kunne drept noen, på samme stygge måte.

Og da, jo da tenker jeg på om jeg har livets rett. Jeg tenker videre på en livrett; vafler. Og så skriker anoreksimonsteret til fyrstikkroppen min at jeg er feit og ikke fortjener vafler og jeg tenker på at jeg ikke fortjener mat eller kjærlighet, kanskje ikke engang luft, O2. Mamma klemmer meg og spør hva jeg tenker på, ser det for meg i tankene mine. Jeg vet nemlig at hun ville klemt meg nå, om hun kunne og visste.

P.S Vet du hva? Breivik fortjener ikke tankene mine. Derfor er det helt greit at han ikke har Internett.

figure7Ulike tanker i ulike vesener. Utenomjordisk? Jeg tenker. Figurer av Irinaminiatures.

Reklamer

En kommentar om “Tusen tanker

  1. Morer meg igjen over dine ordspill, Helene, – der er du så god! (Og ABB fortjener ikke verken tankene våre eller medynk for noe som helst. Jeg klarer overhodet ikke å unne han «bedre behandling» .)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s