asperger syndrom · tilleggsvansker

Tenk om

Tanker er ord eller bilder eller følelser i hjernene våre. Alle mennesker har tanker. Å være redd for noe er å tenke. Jeg er mye redd. Jeg er også redd for at jeg ikke har det jeg blogger om, selv om et helt helsevesen av spesialister er skråsikre: Helene har Asperger syndrom.

Tenk om jeg kunne skru det av. Skru av tankene som er påvirket av tilstanden min. Asperger har gitt meg angst, depresjoner og andre diagnoser. Ja, jeg er et stort sykdomsbilde, komplekst til og med med flere diagnoser, kanskje nettopp fordi jeg er født med Asperger syndrom.

Men tankene mine er ikke dødfødte. Å håpe at noe skal skje, er også å tenke. Og jeg håper, altså tenker, at noen kan dra nytte av ferden jeg har hatt i skolesystemet og helsevesenet.

Tenk om jeg har gjort verden til et bedre sted for noen med Asperger syndrom. Da et det verdt å være redd. Verdt å leve med selvmordstanker. Verdt å lide på veien, som om det var en evigvarende søndagstur uten kvikklunsj i sekken. Å ha Asperger syndrom er både å ha mer og mindre i bagasjen.

Det er verdt alle motbakkene om veien jeg tråkker opp gjør det lettere for andre å gå den etter meg. Og jeg vil si: Velkommen etter! Du er hjertelig velkommen, du sårbare sjel med Asperger syndrom og menneskene som går sammen med deg.

Hodet er tankefullt. Modell: Av Nefer Kane.

4 kommentarer om “Tenk om

  1. Hi Helene, yes I understand the fear. Being considered fake, or thinking something is a fact but it might not be correct.
    I think you know inside yourself the diagnosis is true. You have difficulty with change, communication and heightened sensory awareness. I think part of autism that affects all people with aspergers or autism is the keen desire to make a good friend and not understanding why this doesn’t happen. I don’t understand either.
    I know you describe much more of yourself in your blog but these especially show me much of the asperger mind I know so well.
    Bless you x

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s