asperger syndrom

Selvstendighet på høyskole og universitet

Det er studiestart for mange. Høyskole og universitet legger opp til en større grad av selvstendighet og ansvar for egen læring enn man møter på vanlig videregående skole. For noen med Asperger syndrom, er dette helt uproblematisk. De lager seg timeplan selv og får struktur på dagene. Men noen med Asperger, kan synes det skjer for mye de ikke har kontroll over.

Til de som blir stresset av at forelesninger flyttes eller kanselleres vil jeg anbefale å følge med på skolens internettsider og dataprogrammer for innlevering, forelesninger osv. som for eksempel classfronter som mange skoler bruker. Det kan også være vanskelig å ha full oversikt over pensum. Til det anbefaler jeg å dele opp lesningen og krysse av på sjekklister over ting som må gjøres for å få alt gjort.

Basert på egen erfaring, var det vanskelig å få lest nok i kaotiske omgivelser. Det var studenter over alt, til alle døgnets tider. Det var kollokviegrupper og andre sosiale sammenhenger jeg syntes var utfordrende å ta del i når jeg skulle lære noe. For meg, var det best å skrive oppgaver på egenhånd. Da hadde jeg full kontroll over produktet fra begynnelse til slutt (før jeg kaputt tok helt slutt) og jeg leverte alltid inn kvelden før fristen for å unngå datatrøbbel og overbelastning på serveren klokken 12 på dagen når de fleste leverte inn.

Godt semester! 

Selvstendig student. Canon 100 mm macro L-serie.
Reklame

6 kommentarer om “Selvstendighet på høyskole og universitet

 1. Det er helt tydelig at du har hatt struktur på studietiden din!
  Jeg var Husøkonom på en Høgskole i over tjue år, og så mange som sleit…. Noen var der «natt og dag», andre gikk med bøyd hode og kjente ingen! Og jeg tror IKKE at disse studentene blanda seg særlig med de store flokkene… Jeg gjorde det til en regel, at jeg hilste på alle de nye studenter jeg møtte i korridorene, og oppdaget at neste gang jeg møtte dem, så løfta de blikket og sa «hei»,- for da «kjente» de på en måte meg! Og det føltes fint!
  Tar du noen fag, der du er?

  Likt av 1 person

  1. Takk! Jeg deler av livserfaring på godt og vondt, både i bøkene mine og bloggen. Jeg håper noen kan vokse på dem, og kanskje slippe å gå seg like vill som jeg gjorde. Bokstavlig talt og med et smil om munnen 😉

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s