tilleggsvansker

Penger i ønskebrønnen

Jeg har mange ganger ønsket meg selv dø i sånne ønskebrønner du finner på torget. Jeg har aldri turt å ønske meg at ting skal gå bra. Kanskje fordi jeg er litt redd for forandring eller fordi jeg er redd for å leve. Men det er det folk flest ønsker. Derfor ligger det så mange penger i ønskebrønnen, siden de ønsker at alt skal bli bra, man vil bli rik eller oppnå noe stort personlig uten at det alltid er mulig å oppfylle.

Folk flest ønsker seg lykkelige dager, en kjæreste eller kone/mann å dele livet med, kanskje barn eller å lykkes i karrieren. Noen ønsker seg å bli friske, der man ligger med den største kreftsvulsten med spredning til skjelettet.

Derfor er det mange penger i ønskebrønnen på Rikshospitalet, der noen dør kanskje hver eneste dag. Også små barn med livet foran seg hypotetisk sett (les ikke i praksis, i den brutale virkelige verden dør de). Disse barna har sørgende foreldre i desperat krise som kaster mynt på mynt.

Jeg forstår nå hvorfor mine ønsker oppleves som så rare, når jeg ser alle pengene kastet i en brønn av stein med vann oppi. Jeg har mange ganger, fordi jeg er en sparer, hatt lyst til å plukke opp pengene. De blir jo ikke til virkelighet likevel for:

Jeg lever jo enda jeg har ønsket høyt og lavt i disse brønnene og himmelen har fått en rekke engler sendt fra Rikshospitalet. Ønskebrønner virker ikke, ingenting går i oppfyllelse, men de skal ha for at de får oss til å lengte og ønske mot noe. Kanskje holder de noen tårer tilbake og angsten litt i sjakk. Ja, kanskje skylder vi ønskebrønnene en takk tross alt. Mynt eller kron?

3 kommentarer om “Penger i ønskebrønnen

 1. Ønskebrønn ja, de finnes… og som du sier, det er mange som kaster penger oppi der, og de ønsker og de håper… Det blir omtrent som å sitte under det treet hvor gjøken galer, DA kan du også ønske….Eller hvis du ser et stjerneskudd…. Jeg har aldri sittet under noe gjøketre, men jeg har sett mange stjerneskudd…. Du rekker jo aldri å ønske noe da? Det går så fort…. innen jeg har tenkt en halv tanke, er stjerneskuddet over alle hauger…
  På toppen over Geirangerfjorden, på vei ned til Geiranger, der er det et nytt «utsiktspunkt»…innmari fint, med en liten foss som de har styrt ut på en glassflate, hvor vannet brer seg ut og risler nedover mot fjorden…. Du går ikke utpå der, men står ved siden av… det lå innmari mye penger utpå glassplata og blinka under vannet… jeg tenkte: «Ønsker de noe, når de kaster penger bortpå der»? Er det en moderne form for ønskebrønn??? Jeg vet ikke, men det var fint å se på…Langt inni meg, så er det noe som sier at det er lov å ønske, men du kan ikke kreve…..
  Jeg skulle ønske at DU fant din egen «ønskebrønn» ❤ Som kunne gjøre deg glad:)

  Likt av 1 person

  1. Det er sant, man kan ønske og håpe. Men jeg kan ikke ønske og håpe på samme måte som andre, fordi jeg er destruktiv i mitt tankesett. Så jeg setter meg ned og håper gjøken ikke galer. Takk for at du er til!

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s