asperger syndrom · sosialt · tilleggsvansker

Derfor kan jeg ikke ha en tykk kjæreste

Det er ikke det at utseende er alt, for det er det ikke. Men utseende sier noe om rammene vi spiller innenfor. Jeg er ganske opptatt av hvordan et forhold skal utfolde seg. Vi kan holde hender men ikke ha sex eller dele seng hver kveld.

Personer med Asperger syndrom kan være rigide i sine preferanser til en partner, og kan ha store vansker med å bryte med preferansene. Det handler om å måtte snu om på alle sine kjerneverdier, enda de i utgangspunktet kan virke overflødige eller uhensiktsmessige. Min kjæreste skulle i ungdomstiden ha:

1. Et sjeldent etternavn.
2. Spiller gitar. 
3. Være høyere enn meg. 
4. Gi meg en ring. 
5. Ha en kropp som er sunn og spiser nok, uten å ese ut til noe uformelig.

Jeg kan vike fra noen av preferansene. Han kan hete Olsen eller Johansen eller noe annet typisk norsk. Han ikke kunne spille gitar heller. Det holder at han spiller av Bruce Springsteen på stereoen. Men når det kommer til kropp, kommer vi til et punkt der jeg sier stopp.

Det er ikke fordi jeg ikke respekterer alle kroppsfasonger, men jeg trenger noen som ikke er sykelig overvektig fordi jeg selv er sykelig tynn og ikke orker å kjempe med vekt både for meg og han i hver sin retning. Det blir for tungt og forholdet ville henge i en tynn tråd. Det er bare så vi ikke må være sykelig opptatt av å unngå maten jeg trenger.

(Ok eller noe? Jeg vil gifte meg med deg – om du elsker meg, gir meg en ring og lar meg sove i min egen 75 cm enkeltseng.)

Illustrasjon: Pixabay

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s