asperger syndrom · sosialt

På nett

Det er på Internett jeg lever. Det er der bildene og ordene mine bor. Jeg spiller ball med følelsene mine, kaster dem hit og dit som smileys. Jeg tror det er nettopp derfor jeg fungerer i det hele tatt – det at jeg har muligheten til å formulere meg skriftlig i dialog.

Men også da går jeg i baret og er ikke helt på nett likevel. Det er misforståelser og feiltolkninger, det er ærlighet og tildels for direkte språkbruk. Dette er egenskaper ved meg som noen mennesker elsker, det genuine i meg, og egenskaper andre hater, som når jeg sier noe slik jeg opplever det og det ikke lyder høflig som høflighetsfrasene og begrensingene andre spiller opp til.

Det står mye på spill når jeg snakker med andre mennesker. Ofte en hel relasjon! Det er enten eller med meg, svart eller hvitt. Jeg bruker tid på å finne nyansene i landskapet. Det er ikke det at de ikke er der, det er bare det at jeg kun ser om ballen er på den ene eller andre siden av nettet. Noen kaller meg selvopptatt. Noen sier jeg mangler empati og at jeg behandler andre mennesker dårlig. Jeg kunne ønske jeg visste om det var sant, på andre måter enn gjennom å få en blokkering på Facebook. Jeg spiller med sjelen som innsats, for at vi kan være venner. 

2 kommentarer om “På nett

  1. Du er som du er, du reagerer som du må reagere. Noen ganger slik og noen ganger sånn, – innafor vanlige «vedtatte normer» eller litt på utsida. Og etterhvert forstår vi som følger bloggen din hvorfor det er slik. Det er aspergeren i deg som har kontrollen. Du er brutalt ærlig og må ta konsekvensene av det. Modige jenta!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s