asperger syndrom

Aspergerkvinnekval

En del med Asperger jeg har snakket med, sliter med kjønnsidentitet. De som er damer sliter gjerne med at kroppen blir kvinnekropp med former, og holder fast ved barnekroppens rette linjer og klemmer brystene flate i for trange singleter.

Selv liker jeg veldig godt å være jente, men vil være nettopp jente og ikke dame. Jeg synes det er vanskelig å ha menstrasjon som hører med til å være voksen jente, altså kvinne eller dame, og det er nok litt derfor anoreksien min er så dominerende og sterk. Jeg er ikke i stand til å håndtere voksenlivet som kvinne og krympet kroppen.

Men jeg liker typiske «jenteting» som dukker (for eksempel den vesle pusekatt-dukken du finner på bildet under), og kan også like typiske kvinneaktiviteter som strikking og hekling. Men jeg er ikke så glad i syklubb! Det er nemlig vanskelig for meg å sitte sånn og skravle og le. Jeg synes det er enklere om jeg sitter for meg selv og hører på musikk, skriver og redigerer bildene mine – samtidig som jeg kommuniserer skriftelig.

Jeg er altså en asosial barnslig, nerd i hverdagen, og inviterer ikke venninnegjengen til syklubb. Jeg trekker meg litt tilbake og kjenner meg ikke igjen i skravlekjerringene. Jeg sitter heller og leker med ord og bilder, får de til å bli fortellinger og er ganske flink jente men ikke flink dame. Altså, jeg er snill og grei, men tar ikke voksenansvaret som jeg ville hatt for eksempel som mor eller ansatt i et yrke.

rammetinn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s