Hverdag · sosialt

Jeg savner Telefonen

(Les: venninna mi). Jeg var 14 år, og høydepunktet etter en dag som upolpulært, utfrosset mobbeoffer var å ringe venninnen min som hadde flyttet til Oslo på kveldene. Lange telefonsamtaler med den eneste vennen jeg hadde.

Nå, med Facebook og Messenger, og kanskje Instagram, ringer man ikke så mye lenger. Man legger seg ikke i dobbeltsenga til moren og faren sin og snakker i fasttelefonen fordi det er mye billigere enn mobil. Dette tilhører fortiden, og jeg savner det.

Det har blitt et tiltak å snakke sammen nå, som om det ikke allerede var vanskelig nok å ta en telefonsamtale for meg som uttrykker meg best skriftlig, har det nå blitt så alminnelig å tekste at å ringe kvier jeg meg det lille ekstra for. Jeg kunne ønske jeg kunne ringe en venninne, som jeg ikke har lenger fordi vi misforstod hverandre, og snakke i timesvis. Om gutter, tull og tøys.

Jeg tøyser ikke, jeg savner telefonen med krøllete ledning her jeg sitter med en smartphone med sosiale apper på en pute med postkorttrykk, også en kommunikasjonsform nesten avgått på dato. Med ønsker om en god kveld!

Reklame

En kommentar om “Jeg savner Telefonen

  1. Jo, mye har forandret seg i løpet av få år. Jeg husker at jeg ikke fikk ringe til venninna mi, fordi det var dyrt, – jeg måtte heller sykle hjem til henne og prate med henne. – I ettertid synes jeg det var fornuftig! Idag føler jeg ofte på at telefonen er blitt en altfor viktig del i livet vårt….
    Jeg var veldig flink å skrive brev tidligere. Lange, forseggjorte brev, med bilder og pynt. Nå er det dessverre stort sett bare sms, messenger og FB…. Må innrømme at jeg skjemmes litt.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s