asperger syndrom · Hverdag

Putekrig og julefred (alternativ med Asperger)

Det er priskrig i butikkene og puter i sofaen. Det er ferdig pakkede gaver og pynt ala jul i leiligheten. Jeg teller ned, og nyter det jeg kaller julefred.

Jeg tenker på alternativ jul. Jeg tenker på det at jeg selv er litt alternativ. Og jeg forsøker å forstå meg selv i en større kontekst, eller et større bilde. Som noe mer enn en puslespill bit. For selv om mange tenker på puslespill i forbindelse med autisme, er vi annet enn et «puzzle to solve». Vi er noe helt og komplett!

Asperger er ikke bare et hull i bildet. Det er ikke bare en skavank. Det er styrker og ferdigheter. Det er mennesker som kjemper for å finne sin plass i hierarkiet og samfunnsbildet. Det er noen som er uføre og noen som er i arbeid, men for å holde oss oppegående gjør de fleste av oss mange ting på områder vi interesserer oss for. Som å skrive eller tegne eller lære språk.

Du tenker kanskje at jeg vil krangle og lage krig når jeg forsvarer de med Asperger og sier at vi er viktige vi også. Men jeg vil ikke krangle! Jeg vil bare være en stemme. Jeg vil være meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s