samfunn

Hei dyrevenn, dyrebeskyttelsen har informasjon

Innlegget inneholder sponsorat (paraply) for å illustrere og få frem et budskap jeg, og dyrebeskyttelsen brenner for.

Så du på kommersielle tv-kanaler i påsken? Da fikk du kanskje med deg Dyrebeskyttelsens reklame. Hvis ikke, les dette nøye. Nå for tiden, har de mye fokus på en kampanje som heter «ærlig talt» Dere kan lese mer om kampanjen her: https://www.dyrebeskyttelsen.no/aerlig-talt/ Kampanjen har et tydelig budskap og jeg ble vekket totalt da jeg halvsov i lenestolen min og lente meg raskt frem.

Det settes nå et veldig nødvendig søkelys på oppdrett av hund, katt og kanin som selskapsdyr. Urovekkende mange raser avles fram med hovedfokus på utseende. Dette går på bekostning av god helse og fører til at en rekke arter og raser må leve med kroniske og smertefulle lidelser. Noen får nesten ikke puste! Vi mennesker er konstant opptatt av utseende og lar til og med dyrene våre lide for vår fiksering.

Dyrebeskyttelsen Norge synes ikke at det er greit at avl foregår på en måte som er i strid med dyrevelferdsloven. Praksisen er ulovlig og de ønsker en endring. De henger ikke i utgangspunktet ut enkeltraser, men det er slik at visse raser er avlet fram utelukkende på utseendet. Menneskers ønske om for eksempel en kort snute, har ført til at hunder får så store problemer med å puste at de ikke orker å leve et normal liv med lek og løping. Dette vil jeg være med på å gjør noe med. Derfor skriver jeg dette blogginnlegget. Og vent litt, om du ble interessert i dette budskapet, kan du være med på å spre det:

Du kan nemlig løpe for dyra gjennom dyrebeskyttelsen. Den 21. september tar de beina fatt og stiller opp på startstreken til Oslo Maraton. Der skal de få rettet søkelyset mot problemet med uetisk avl. T-skjortene de har på, skal vise en slik selskapshund som er avlet etter menneskelige preferanser for utseende (en mops) og teksten: «Jeg hadde løpt om jeg hadde kunnet».

I tillegg til denne pågående kampanjen, er det igjen (som jeg skrev om i fjor) veldig viktig å minne om at dyra er individer som trenger oss også når vi går inn i ferietiden og kanskje vil reise bort. For alt i verden, vil jeg at de som velger å få seg dyr tar ansvaret det er, og ikke velger feriedumping – et ord som biter meg i tunga. Vis respekt for individet. Du har dyrebeskyttelsen i ryggen.

2 kommentarer om “Hei dyrevenn, dyrebeskyttelsen har informasjon

Legg igjen en kommentar