samfunn

Hvis altting er på ekte

Jeg sitter og reflekterer. Det er veldig ofte jeg ikke forstår at jeg lever. Det er som om jeg eksisterer i en fantasiverden der virkeligheten ikke når inn til meg. Likevel er det et faktum at jeg er spill levende akkurat som du, og at det jeg gjør eller ikke gjør har en betydning.

Jeg sier ofte til meg selv, at det er jo en bok eller en film, den ender som regel godt. Det må jo bare ordne seg. Og så forsøker jeg å sove. Dette som plager meg, blir drømt bort. Og jeg drømmer høyt og lavt, om happy stunder som å ha hunder eller mareritt der jeg spiser alminnelig mat og kanskje til og med potetgull. Eller noe annet sprøtt (et ord som kan ha to betydninger).

Men det er faktisk på ekte. At jeg står opp eller blir liggende. At jeg snakker med personalet eller murer meg inne. At jeg inviterer til besøk eller fornekter at jeg er en del av et større samfunn. At jeg driter i gjenvinning og kaster metall i søppelkassa, og plast, eller resirkulerer for å bidra i klimautfrodringene våre. For klimakrisen er på ekte, det har Greta Thunberg lært meg. Truet er også biene, humlene og andre insekter. For real.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s