asperger syndrom · Funksjonsnivå

Bare én Helene

Det er mange ord som kan beskrive meg. Asperger er bare ett av dem, og heller ikke helt dekkende eller korrekt, da spekteret er så stort og variasjoner opptrer hos alle med diagnosen samt at jeg ER jo ikke en diagnose.

Jeg er også takknemlig for at det bare er én av akkurat meg, og spesielt glad for at broren min ikke har sånne vansker som meg. Da står han bedre rustet til å støtte meg gjennom livet, med beina på jorda. Jeg skal ikke fly, helt enda.

Broren min har ikke engang Asperger, ordet kan ikke brukes til å beskrive han, selv om det er en tilstand som ofte er genetisk. Han jobber forresten, har to barn og er såkalt vellykket. Nå lager han sikkert snart middag.

Men det betyr ikke at jeg er mislykket heller. Jeg er annerledes, og har et annerledes liv. Jeg er glad jeg har andre rundt meg som fungerer mer optimalt, slik at jeg har noen å lene meg på. Det trenger jeg! Jeg er så fryktelig sårbar og vinglete. Teksten fortsetter under bildet.

Når jeg sitter slik og tenker på det, blir det til et blogginnlegg. Et unikt innlegg fra en unik person. Fordi, alle mennesker er forskjellige (fra hverandre). Jeg også!

Reklame

En kommentar om “Bare én Helene

  1. Det er så fint at vi er forskjellige synes jeg. 😄
    Hvordan synes du overgangen til kommunal bolig har gått? Er det permanent?
    Lykke til videre 😄

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s