bokanmeldse

Tar meg nær

Jeg har lest Vera ein annan stad av Annlaug Telstø (lesereksemplar, Samlaget). Romanen om sykepleier Vilde som tar et oppdrag i Afrika, tar med automatisk med til et annet sted. Samtidig som hun er i bushen og hjelper sultende barn, står hun igjen hjemme i Norge med ekskjæresten Fredrik i sjelen sin. Jeg kommer nær, på to steder.

Telstø evner å fortelle to historier på samme tid, én nå og én med følelsene hun har til Fredrik. Det at han må love å kjempe for Vilde. At jeg-personen Vilde kjenner på savn. Et savn som ikke blir borte, samtidig som hun får alt hun trenger i de nye menneskene hun arbeider med, på det andre stedet.

Romanen er troverdig men sterk. Telstø har et godt, fortellende språk og bruker engelske setninger inni avsnittene når Vilde svarer til de andre ansatte i prosjektet. Dette er en roman om sårbarhet og om å finne og verne om verdiene sammen, også i krise (på ulike plan.)

Vera ein annan stad er skrevet på nynorsk og sammen med innspillene av engelsk føles boka flerdimensjonal. Språket flyter forøvrig lett og boka er lettlest fornøyelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s