Hverdag

Et møblert hjem

Jeg har et hjem. Jeg eier det ikke selv. Jeg leier det av kommunen. Det er alltid noen sammen med meg i hjemmet mitt. Det er ikke bare sofa og stoler. Det er mennesker i sofaen og stolen. De ser på tv og leser bok. Det gjør ikke sofaer og stoler. Og de snakker, innimellom. Noen gir av seg selv. Jeg avviser eller tar i mot. Jeg har det best, når samarbeidet går fint. Når vi har en god tone. Når jeg ikke er så sint og lei meg.

I dette hjemmet, sammen med sofa og stoler, har jeg små interiørdetaljer. Kay Bojesen-figurerer, antikke kameraer, Cathrine Holm-skåler, dekorative lamper. For å nevne noe. Jeg har også noen planter. De gjør hjemmet mer levende. Som om jeg lever og bor sammen med de grønne husdyrene. Som om det jeg gjør, påvirker dem. Som å huske å vanne.

I går var jeg på Plantasjen og kjøpte noen juleblomster (les Amaryllis). Og hjertet mitt gleder seg til å pynte til jul 1. desember med lys i vinduene, en skikkelig lysfest, og juleblomster og noen små og store nisser. Det er slik det er å ta bolig i hjemmet sitt. Gjøre det til sitt eget, også når man leier og ei heller lever selvstendig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s