Funksjonsnivå · Hverdag

De nye reglene

Jeg har et problem dere andre der ute kanskje ikke har, og det gir meg en angst. Angst kan være irrasjonelt, men føles reelt for den som har den. Jeg tar til meg reglene som gjelder i korona-tider, og kjenner på det at det blir en overgang også når de forhåpentligvis blir borte igjen. Jeg er så rutinert og rutinestyrt, og lærer meg reglene på rams. Når de ikke gjelder mer, faller jeg nok litt sammen. Innlegget fortsetter under bildet.

På gåtur i går, (der jeg så disse krokusene, et sikkert vårtegn) kom en mann som passerte forbi meg borti albuen min med jakka si og jeg hadde bare lyst til å skrike «en meters avstand» fordi det er det som er regelen nå. Han ble for meg som en kjeltring og jeg skammer meg litt over at jeg velter så lett når regler ikke følges.

Jeg klamrer meg til det som er håndfast, som reglene i dette veldig kaotiske. Når det kaotiske blir til hverdag igjen, frykter jeg at jeg nok blir litt hjelpeløs fordi jeg har jo nettopp lært meg hvordan man skal håndtere en bestemt, om enn det er unntaket, livssituasjon (med regler).

Reklame

4 kommentarer om “De nye reglene

 1. Vet du hvorfor vi er Aspergere/forskjellige? Fordi i følge boka en Asperger/Autist vet først ikke hva sex og potens er, og at: «Aspergere gnir seg på harde overflater».

  Som mennesker som var Psykotiske (en diagnose jeg har) ble foreskrevet sex som medisin. Men jeg hadde sex da jeg var 20 en gang og det er alt – så langt.

  (Ord du ikke finner på internet)
  Å horitere = Et fint ord/verb for sex og «det fysiske». Å bli skjøvet/dratt mot bakken.
  Å potensiere = Det motsatte av å horitere.

  Likt av 1 person

   1. Unnskyld for misforståelse.

    Aspergere er også som Helene sier konkrete, jeg har ikke en klar konkret forståelse av ordet unnfangelse … Men uten nærmest førstehånds erfaring er jeg som Asperger mer eller mindre Vis og dydig. Jomfru = Dydig.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s