asperger syndrom · samfunn

Verdens autisme-dag

I dag er det autismedagen, og den markeres i inn- og utland. For meg er det en dag jeg føler at vi står sammen, og at det med autisme kan være inkluderende selv om vi med diagnose kanskje kjenner oss litt ekskluderte og utenfor. Med paraplyen «autisme», er vi i samme båt, enn om forskjellig «rammet». Jeg lærer meg også å sette pris på egenskapene jeg kanskje har i lys av å ha en autismespekter-diagnose.

I tillegg forteller dagen meg
en hel del om pårørende og personer i helsevesenet som jobber med mennesker med autisme. Det forteller meg at de virkelig kjemper og virkelig bryr seg. Så mye at de ønsker å markere i april, at åpenhet er viktig for dem. Det heier jeg på.

Selv fikk jeg en pris.
Jeg fikk SPISS-prisen 2020 for det jeg gjør innen autismefeltet med blant annet denne bloggen. Det var en stor ære for meg og en motivator til å fortsette «arbeidet». Jeg håper dere lesere vil følge meg også i dette året, for jeg synes det er fint og litt viktig å være stemme innenfra og ut. I samspill, danner vi et godt bilde på autisme og det det bærer med seg for personer med diagnose og menneskene som omgås dem.

Daglig leder i SPISS Torill Fjæran-Granum og meg.
Reklame

10 kommentarer om “Verdens autisme-dag

  1. Vi må ikke glemme at dager som denne har også et politisk aspekt ved seg. Var det f.eks. riktig å fjerne Aspergers syndrom som egen diagnose, og redefinére den som en del av autismespekteret? Og hvorfor synes det å være en «tattforgitthet» i det såkalte autismemiljøet at alle som ble diagnostisert med AS frem til denne endringen nå skal regnes som autister?

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s