Bøkene mine

Jeg har vært med å lage fire bøker – to selvbiografier, en håndbok og en barnebok. Her kan du lese mer om dem, samt få info om hvor de kan bestilles hvis du har lyst til å lese.

Den første boka mi
– Knapp nok. Et jenteliv med Asperger syndrom – gir et innblikk i hvordan et liv på autismespekteret kan være, spesielt for jenter. Jeg håper den gjør at flere fanger opp og hjelper sånne som meg i tide. Jeg tror reisen min kan bidra. Boka er håndfast og forlaget er Spiss forlag. Forord er av forfatter Gro Dahle. Jeg er noe!

Du kan bestille ditt eksemplar hos Spiss. Pris: kr 300,- her i nettbutikken deres.

Bok nummer to fra meg heter Dømt til å (over)leve. Den forteller om å havne i psykisk uføre med Asperger syndrom, er en oppfølger til den første boka mi, og handler om å leve også mot sin vilje. Det er en bok som skal åpne øynene for å oppleve livet fra et annet perspektiv. Jeg smiler, ler, ser detaljer og finnes.

Du kan bestille boka hos Spiss. Pris: kr 300,- Du finner den her i nettbutikken deres. Skeptisk til å bestille på nett? Da kan din lokale bokhandel gjøre det for deg – men det er enkelt og trygt hos Spiss og går raskere.

I tillegg til disse to bøkene om Asperger er nå fra mandag 18. september 2017 boka Skarpeste kniven i skuffen, akuttbehandling ved selvskading, ute i samarbeid med psykiater og lege Trude Fixdal og Hertervig forlag. Det er en liten bok om hvordan man kan møte mennesker som skader seg selv. Den kan kjøpes her.

Fjerde og siste nytt er en barnebok om å være annerledes og søken etter fellesskap, Dino-Dani. Den ble utgitt på Spiss forlag august 2019 og er den første boka jeg er med på som ikke handler om meg. Den er likevel, for meg, en historie som føles ekstra viktig å formidle videre. Boken kan nå bestilles her.

Jeg og Torill Fjæran-Granum har skrevet denne boken og Hedda Gjesti Tjäder har tegnet. Det er en barnebok om å være annerledes og lete etter fellesskap. Den tar opp viktige tema som mobbing, kjønnsroller, å være annerledes og hva en familie kan være, i tillegg til det å ha autisme eller Asperger syndrom. Den er derfor godt egnet som utgangspunkt for samtaler og jobbing med disse temaene i barnehagen, skolen, hos behandlere, hjemme og andre steder det måtte være aktuelt.

I denne boken møter vi Adrian, som elsker å gå i dyreparken, og Dino-Dani, en ung brachiosaurus på leting etter en familie å tilhøre. Både Adrian og Dino-Dani synes at menneskene kan være vanskelige å forstå, Dino-Dani fordi han er ny i en ukjent verden og Adrian fordi han har Asperger syndrom. I løpet av boken møter de to vennene mange dyr og mennesker som hjelper dem å finne ut av hvor en skapning fra fortiden skal leve i nåtiden.

Pris 250,-

P.S: Det betyr noe at du leser!