Bøkene mine

Jeg har vært med på å skrive fem bøker – to selvbiografier, en håndbok, en barnebok og en diktsamling. Her kan du lese mer om dem, og kanskje er en eller flere av dem aktuelle for deg å lese.

Den første boka mi
– Knapp nok Et jenteliv med Asperger syndrom – gir et innblikk i hvordan et liv på autismespekteret kan være, spesielt for jenter. Jeg håper den gjør at flere fanger opp og hjelper sånne som meg i tide. Jeg tror reisen min kan bidra. Boka er håndfast og forlaget er Spiss. Forord er av forfatter Gro Dahle. Jeg er noe!

Den er å finne hos Spiss, her i nettbutikken deres.

Bok nummer to fra meg heter Dømt til å (over)leve. Den forteller om å havne i psykisk uføre med Asperger syndrom, er en oppfølger til den første boka mi og handler om å leve også mot sin vilje. Det er en bok som skal åpne øynene for å oppleve livet fra et annet perspektiv. Jeg smiler, ler, ser detaljer og finnes.

Du finner også denne boka hos Spiss, her i nettbutikken deres.

September 2017 kom boka Skarpeste kniven i skuffen, akuttbehandling ved selvskading, ut. Den er laget i samarbeid med psykiater og lege Trude Fixdal og Hertervig forlag. Det er en liten bok om hvordan man kan møte mennesker som skader seg selv. Du finner mer om den her.

I 2019 kom en barnebok om å være annerledes og søken etter fellesskap, Dino-Dani. Jeg og Torill Fjæran-Granum fra Spiss skrev og Hedda Gjesti Tjäder tegnet. Det er en barnebok om å være annerledes og lete etter fellesskap. Den tar opp tema som mobbing, kjønnsroller, å være annerledes og hva en familie kan være, i tillegg til det å ha autisme eller Asperger syndrom. Det er den første boka jeg skrev som ikke handler om meg. Den er likevel, for meg, en historie som føles ekstra viktig å formidle videre. Boken finner du her.

Høsten 2021 er her med diktsamlingen min, om å forsøke å vokse seg frem, ta plass i livet. Den heter Jeg lover deg en hvit orkidé og inneholder blomster, poetiske krumspring og hverdagslige mirakler. Alt trenger ikke være stort, og det er noe av det jeg liker med dikt. Diktene mine er små bilder andre kan betrakte og plukke med seg. Jeg lover deg en hvit orkidé er min aller første diktsamling. Den er et resultat av at jeg har skrevet tusenvis av dikt – og også fått dikt antatt i ulike utgivelser – gjennom en årrekke. Jeg syns det var fint å samle sammen noen dikt og kanskje rekke ut til andre i en bok hvor det er min stemme og «penn» som snakker. Skriftspråket, og poesi, har verdi for meg. Jeg får liksom mange stemmer når jeg lager språkbilder og når jeg skriver, har jeg det bedre. Jeg håper det kan gi noe bra til leserne også. Boka er illustrert av Kristin Bortolotti. Du finner diktsamlingen hos Tekst forlag, eller hos for eksempel nettbutikkene til Ark og Norli.

Reklame