bokanmeldse

ADHD, dop og homofil kjærlighet (bokanmeldelse).

Jenny Jägerfeld har gjort det igjen. Fått meg til å skrive et ekstraordinert blogginnlegg om litteraturen hennes, bare gjennom å levere en roman. «Jeg er så jævla easy going» er en svensk ungdomsroman utgitt på norsk av Aschehoug i 2014.

Innsiktsfullt og smart, full av svart humor og masse kjærlighet. 18 år gamle Joannas hjerne er som et tivoli i høysesongen, en analog twitter. Eller en parabol med femti kanaler. Man kan også kalle det ADHD.

ADHD og familiens elendige økonomi med mor som ikke får utgitt bøker når hun jobber som forfatter og far som er i en dyp depresjon, utfordres Joanna den dagen moren ikke har råd til å hente ut medisinen hennes. Hun forviller seg inn i en narkotikahandel for å ha nok penger til medisinen, slik at hennes store kjærlighet, Audrey, ikke merker at hun er så annerledes.

Joanna roter det med andre ord skikkelig til for seg selv når hun overhører Valle, en gutt som også er litt på kanten av loven, ja på den kriminelle grensen, inngå en weed-handel.  Hun har allerede vært i nærheten av prostituert og solgt kondomer, men nå går det virkelig galt. Hun blir truet på livet. Men det er ingenting imot å være forelseket.

Dette er en bok om å være ung, om å slite med ADHD, om å ha en psykisk syk pappa, om å være fattig, om å selge kondomer som har gått ut på dato, om å gjøre andre gravide, om å bli gjeldsslave og kort sagt om å elske andre mennesker så mye at man til slutt godtar seg selv.

jegersåjævlaeasygoing

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s