bokanmeldse

Sannhetens mange ansikter

Jeg har lest Tro meg når jeg lyver av Ellen G. Simonsen (Cappelen Damm, digitalt lesereks), en psykologisk krimroman som fikk meg oppslukt.

Forlaget skriver: «Politimannen Lars Lukassen ser muligheten til en permanent forfremmelse idet han må rykke ut til likfunnet av en tidligere klassekamerat. Situasjonen på politistasjonen i Hønefoss forverres da en uhyggelig skikkelse oppsøker barn og deler sine mørke hemmeligheter. Samtidig kommer læreren Johanna Brekke til byen for et vikariat. Lars blir raskt tiltrukket av henne. Men hva er det Johanna rømmer fra, og hvem er venn og hvem er fiende i jakten på sannheten?»

Boken tar oss med fra øst til vest i landet, fra by til bygd, og viser hvordan kriminelle handlinger flettes i hverandre og spres. Og hvordan menneskesinn preges, ikke minst, av både egne valg og andres forbrytelser.

Alt fra pedofili til spritsalg til drukningsdrap utspiller seg på de knapt fire hundre sidene. Eventyr har også en rød tråd i romanen, gjennom eventyrfortellerens mørke beretninger.

Språket flyter godt, det er ingen forstyrrende skrivefeil og vekslingen mellom de ulike karakterene er pirrende, særlig spennende er det når avsnittene til eventyrfortelleren kommer inn og bryter den vante politistasjonsflyten. Det er mørkt, det er skummelt, det er diffust. Og det vekker nysgjerrigheten!

Dette er absolutt en bok det kan være spennende å ta fatt på når høsten nå kommer krypende. Tro meg, jeg er helt ærlig. Vipper litt med terning fire og fem her, men absolutt (jeg gjentar) en spennende reise, fra øst til vest og tilbake igjen. Det som var viktig, er plutselig ikke så viktig lenger og motsatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s