bokanmeldse

Et dykk i en bokhylle gav nye dimensjoner

Jeg elsker bøker. Og jeg leser mange. Denne jeg vil omtale i dag, er en bok fra 1990/1991, Gyldendal forlag. Tittel: Min sønns historie av nobelprisvinner Nadine Gordimer. Jeg feirer henne gjennom disse sidene jeg lot fylle meg.

Utgangspunktet i denne romanen er en liten, farget familie i Sør-Afrika. Sønnen i familien, Will, forteller. Faren, Sonny, er en moralsk forgrunnsfigur for mange av de fargede i deres kamp mot apartheid. Men ikke alt går etter boka. Will oppdager en dag han skulker skolen og går på kino, at faren har et forhold til en hvit kvinne. Det vil få store konsekvenser hvis han blir avslørt.

Dette er en fortelling
om kjærlighet, politikk, rasisme og vold i et av de politiske brennpunkter i verdenen vår. Språket er veldreid og dilemmaene (kjærlighet/utroskap, fiende/fred) godt formidlet, gjennomgående. Jeg føler det er et viktig verk som står seg mange år etter at det ble skrevet. Boka tok meg med inn i en verden jeg ikke kjenner, selv om den er vår – fra en annen kant enn der jeg og dere leserne mine lever. La oss åpne øynene for ulike kulturer. Terningkast fem.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s