bokanmeldse

Trygghet og håp

I disse tider, tenker jeg en del på tro, håp og kjærlighet. Og hva som er viktig i livet mitt, for at jeg skal være trygg. Jeg er ofte redd og utrygg, og det er jeg ikke alene om. Derfor har boken jeg skal fortelle om en viktig stemme i samfunnet vårt. Det er en liten bok om å være redd.

Boken heter Så mørkt det ble og er av Constance Ørbeck-Nilssen og Øyvind Torseter (Ena, Vigmostad & Bjørke, lesereksemplar). Den handler om en liten gutt som står alene i mørket og holder pusten. Så redd har jeg også vært. Gutten sitter fast i en heis, og prøver å finne ut av hva han skal gjøre.

Det finnes trygghet og hjelp. Som en nødknapp, en reperatør og foreldre som har trygge hender. Jeg setter pris på denne lille, gjennomillustrerte boka og tenker den kan være en fin oppmerksomhet til noen jeg bryr meg om. Boka får frem følelsen som oppstår når man er engstelig, og gir frykten et språk og uttrykk. Jeg får lyst og mot til å uttrykke meg til andre av denne fortellingen, når jeg selv er redd.

Reklame

En kommentar om “Trygghet og håp

  1. Tryggheten vår; enten det er en *ESFJ Boliglederen* her som sørger for utførende handlinger Aspergere og jeg skal være dårlige i — i boligen der jeg makter Ingen Ting som *INFP/Bruker*.

    Jeg gjentar med andre ord; HMS i regi av Arbeidstilsynet (https://www.arbeidstilsynet.no/) skal sørge for gode arbeidsforhold der Boliglederen som er Extrovert (dvs extern orientert) skal sørge for *Fysiske tiltak* som brannvarsler. Og Helene som har ikke definert sin type, og jeg som er INFP motsatt av ESFJ med felles preferanse for Følelse har ansvaret for *Psykososiale tiltak*.

    Jeg vil beskrive meg selv som «ord og handling» dvs Kongelig Vakt, et annet ord er Troende. Fordi jeg nesten aldri har besudlet megselv med sexuell a-moralitet, heller vasket gulvet eller toalettet fordi det er ikke Kongelig å gjøre dette. Jeg vil at folk skal hvile i ro om at jeg ikke er Konge, eller Helene og vi er ikke en plage, men Vakter av den sanne Kongen Allah.

    Allah sier: 49:13 Å, dere mennesker! Sannelig, Vi har skapt dere fra en mann og kvinne, og Vi gjorde (delte) dere til (opp i mange) nasjoner som Lovstyrt-Norge og stammestyrt-Irak, for at dere skal «bekjenne» hverandre. Sannelig, den mest generøse hos Allah er den som Garderer mest av dere. Sannelig, Allah er vitende, erfaren.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s