asperger syndrom

3rd Rock From The Sun

Jeg koser meg. Jeg koser meg med en TV-serie. Til faste tider hver dag. Nå ser jeg «3rd Rock From The Sun» og de fire ayliene som kommer til jorden og skal lære seg å leve med andre mennesker, minner meg om hvordan jeg av og til føler det når jeg er sammen med nevrotypikere (mennesker uten Asperger eller andre autismespektertilstander). Serien gikk på TV2 på siste halvdel av nittitallet men jeg gikk glipp av den. Med DVD-boksen innkjøpt koser jeg meg.

Wikipedia skriver:

Serien handler om fire utenomjordinger ledet av professor Dick (John Lithgow). De har blitt sendt til jorden på et hemmelig oppdrag og forsøker derfor å gjøre hva de kan for å skli inn i samfunnet uten at de vekker oppsikt. Etter at de har integrert seg i hver sin menneskekropp flytter de inn hos Mrs. Mamie Dubeck. Gjennom seriens gang får de god anledning til å studere menneskenes adferd.

Når jeg ser på, sitter jeg i kulestolen min med tepper rundt meg. Det er herlig å ha en fast sitteplass. En som bare er min. En som ingen setter seg på. Det blir litt som plassen til Sheldon Cooper i The Big Bang Theory. Han har fast «spot» i den rød skinnsofaen. Stolen min er svart som tankene mine. Jeg trives.

Kanskje vil du si jeg isolerer meg igjen. Jeg snakker ikke med de som er sammen med meg men stirrer inn i skjermen. Men hei, jeg prøver å lære. Jeg prøver å se det morsomme i tilværelsen min og le av den, høyt. Jeg prøver å være et menneske. Jeg prøvde også å skrive og be om unnskyldning til en person jeg avviste da jeg hadde for mye i topplokket, men jeg var blokkert.

Det er ikke bare jeg som blokkerer meg ute fra samfunnet. Samfunnet blokker også meg ut. Det er sant og det er trist. Men det er virkeligheten og jeg er ikke en tv-serie selv om jeg elsker den. Play forward. Nå setter jeg meg bort i stolen min, pakker teppene godt rundt meg og ser og ser til jeg har fått nok inntrykk fra den fiktive verden. Da kryper jeg innunder pleddet med ipaden og bare eksisterer til sengetid. Jeg overlever, litt til. Å ha Asperger syndrom er å være sterk til å holde ut ensidighet og rutinebaserte dager.

3rd

Reklamer

En kommentar om “3rd Rock From The Sun

  1. Jeg ser deg for meg i hode! Der du sitter i kulestolen innpakket i tepper. Du ser på den spennende serien, og klarer å koble ut. Leve litt i en annen verden, spennende og kanskje lettere å takle enn virkeligheten. Jeg tenker ikke at du isolerer deg, men at du setter fokus på det som kan gi deg glede. Jeg møter svært sjeldent folk, men det er fordi jeg oppslukt i det jeg holder på med.

    Noen ganger kan jeg ønske inntrykk fra den ytre verden, andre ganger holder det med det indre. Fantasien min og tankene, eller en fiktiv verden i form av bøker, serier eller filmer. Nå har jeg pause fra serier og filmer, og det gir mer tid til tankene. Fotografering og skriving. Jeg håper også å få lest en god del denne høsten, men jeg trenger roen. Så inntil videre blir jeg underholdt av tankene. Ideer og minner, drømmer om framtiden og samtidig det vonde fra fortiden som gnager. En balanse mellom godt og vondt.

    Og det får meg til å tenke på alle årene jeg har igjen. At jeg bare så vidt har begynt livet. Og allerede i en alder av 21 har opplevd så ufattelig mye, følt på så mye – og har et fullt hode. Likevel er jeg fremdeles langt unna halv-full aldersmessig. Hvem vet hva årene bringer, for oss begge 😉

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s