Fotoutfordring · spesialinteresser

Alderen teller ikke med

Tiden går og vi går med, sa Farmor. Helt til siste liten, den siste tiden, før hun skulle slutte å gå mer. Temaet for denne ukens fotoutfordring med bloggen Livets rose er Alderdom. Og dessverre blir min egen pappa også eldre, snart pensjonist. Jeg er halvparten så gammel. Den biologiske klokken tikker, men har ingen betydning, tvert i mot, for hvor mye jeg bryr meg om et annet menneske. Jeg liker de eldre, de er takknemlige. Jeg sa det til nattevakta i går.
alderdom6
Håret på hodet blir tynnere. Hodet blir fylt av tanker om tiden som har gått. Jeg blir fylt av savn. For hva hvis hendene faller ned langs siden og han går fra meg? Pappaen min, naturens gang: Først dør pappaene, så mødrene, så barna. Det sa Stoltenberg da Ninni døde. Det var noe feil, mot naturens gang da hun døde først. Jeg går videre med pappa, på vei inn mot pensjonisttilværelsen hans. Hvis jeg ikke faller fra og blir statistikk. Det kan ikke pappas hender love. Hvis…alderdom4Jeg fanger hendene, fra siden. De skal snart holde meg, varme meg, si at de elsker meg slik de elsker mamma og andre som det er verdt å bry seg om. Det er sånn det er, å være høyt elsket datter. Favorittdatteren (jeg er jo den eneste ene), som blir holdt i hånda si (min). alderdom5
Til slutt ber jeg om at pappas follede hender bevarer han, i flere tiår til. I dag brygger han øl og tid på mølla, eller jorda, tilværelsen, her og nå. Først dør pappaene, så mødrene, så barna.

Reklame

5 kommentarer om “Alderen teller ikke med

    1. Tusen takk. Jeg likte å lage innlegget. Det var om MIN pappa. Først dør pappaene, så mødrene, så barna, med tiden. Men først har vi tid til å skrive, dele og holde hender.

      Likt av 1 person

    1. Tusen takk. Jeg er glad jeg fikk dele et menneske jeg bryr meg om med bloggleserne. Alder er en mystisk ting. Den kommer helt av seg selv. Snart er nevøen min to og et halvt. Jeg syns ikke det var lenge siden han var inni magen. Han har hele livet foran seg. Pappa har liv både foran og bak seg. Jeg ser et bilde i hode.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s