Fotoutfordring · spesialinteresser

Ventetiden

Ta den ring og la den vandre, fra den ene til det andre. Det var høst og halloween. Så kommer julen trippende inn med desember og julemusikk. Dette bildet til fotoutfordringen med bloggen Livets rose er inspirert av at året går rundt, mens vi nå sitter, står, ligger, vandrer og venter. Ventetiden er et slags tomrom som fylles av forventninger om noe som skal komme, inntreffe, omfavne meg. – Som en juleklem. season3.jpgJeg tok bildet da den første snøen lå der, rett etter at knask eller knep hadde ringt på dørene og gresskar hadde lyst opp utenfor mang en oppgang. Jeg har generelt sett aldri vært god på venting. Jeg liker likevel advent – den lengste/største ventetida av dem alle. Jeg tror det handler om at det ikke er bare min venting, men alles. For meg som ofte føler meg annerledes, føler et slags fellesskap i advent. Vi deler og bytter julekort, skriver oss fra Øst til Vest og ønsker alle en riktig god jul.
julidesember1
Advent er ikke å vente på legen eller vente på et fly. Det er å vente på noe som er nøyaktig i rute og ikke påvirket av togstreiken, slik overfylte busser ble i november. Nøyaktig den 24. desember klokken 17 ringes julen inn og les: Vi venter sammen. Jeg har Asperger syndrom og er kanskje annerledes enn deg, men ventingen har vi til felles. Jeg griper fatt i fellesskapet med julemusikk og juletrær. Over teksten er et plast-tre i mørket, før det ekte treet er kjøpt inn, tatt med 10 mm fisheye objektiv. Jeg har kalt bildet jul i desember. Knips juleforberedelsene, til minne og jeg fortsetter å gjøre det klart:
kule
Hele samfunnet tripper og trapper opp mot jul. Noen fikser seg ny dress, stryker skjorte, ja til og med noen stryker bunaden, andre løper i butikkene eller står i kø inn til kjøpesentrene. Er skoa til minsten for små? Jeg hører på «The Christmas Shoes» mens noen henger over kjøkkenbenken og andre pynter og gjør det julefint med kuler i vindu og nisser i hver en krok, og kanskje tennes et te-lys akkurat nå for mørket kommer tidlig i desember. Tenn lys, et for de du bryr deg om og et for de som har gått ut av tiden. Advent er å stoppe litt opp og tenke på året som har gått.

Reklame

3 kommentarer om “Ventetiden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s