Tekstutfordring · tilleggsvansker

Mat, fordi vi ikke kommer bort i fra det

Bildet er et resultat av tekstutfordringen med Vinterblomst.net


Mat er noe
som samler oss rundt bordet. Mat er noe som alle mennesker må ha. Mat er noe de fattige tigger om. Mat er noe jeg tygger, mot min vilje. Jeg blir sprø av ryvita og ernært godt nok av næringscremer. Jeg har ikke et vanlig kosthold, men det er godt nok for meg.

Hvorfor det ble så vanskelig med den vanlige maten? Jeg tror jeg trengte å ikke føle meg som et menneske. Med Asperger har jeg allitid vært annerledes, og da jeg var liten klarte jeg ikke vanlige matpakker, som de andre menneskebarna. Matpakkene mine gikk i søpla, de som pappa hadde smurt med kjærlighet.

Jeg følte meg ekkel med mindre jeg hadde med noe eksklusivt, noe som skilte meg fra mengden, som en baguette. Jeg sa det aldri høyt, helt typisk som mange sjenerte jenter med Asperger er stille om det trenger. Jeg skammet meg der matpakkebunken vokste i sekken før jeg kom meg til søppelkassa og da jeg så pappa stå å smøre til jenta si. Som voksen, trengte jeg å være det lille jentebarnet som bare stod å så på de andre spise og jeg krympet meg i anoreksia nevrosa.

Antallet akseptable matvarer minket i takt med kroppen min. Likevel, vet jeg masse om mat, næring og morsomme kaker. Jeg leter meg frem på Internett, til noe andre kan kose seg med. Mat er et minimum menneskene trenger for å (over)leve. Jeg vil hjelpe dem med å gjøre det hyggelig å være menneske. Og vet du hva, det kan jeg! Søke, lete, finne, inspirere (- bare ikke spise selv).

Det er vanskelig for andre at jeg ikke kommer på middagsbesøk eller tar del i et normalt måltid og koser meg med det. For meg er det helt normalt og jeg har det godt nok, så ikke tenk på det. Ikke tenk på meg som et medmenneske med samme verdier som deg. Jeg har ikke de samme verdiene, og derfor har jeg det bra med kostlista mi. Men jeg må følge den, for mat kommer vi ikke bortifra. Hikk.

Reklamer

2 kommentarer om “Mat, fordi vi ikke kommer bort i fra det

 1. Dette var et fint bidrag til tekstutfordringen vår. Bildet er inspirerende og til ettertanke.

  Jeg tenker det må være greit at du har annerledes mat, og ikke et vanlig kosthold. Det viktigste er at du får nok til å fungere noenlunde. Så du kan gjøre de tingene du er flink til. Skrive og fotografere. Bergta med ord og blikkfang.

  Og som du sier, du leter deg frem på Internett for å finne noe andre kan kose seg med, og det setter jeg veldig pris på. Du har delt mange fine oppskrifter med meg, som har ført til matglede.

  Du er en god venn, og vi trenger ikke møtes på middagsbesøk for å ha det hyggelig sammen. Vi møtes i innboksen og kommentarfelt, og det er mer enn nok. Du er god nok, akkurat slik du er 🙂

  Likt av 1 person

  1. Du er god å ha i innboksen og kommentarfeltet, og når vi taster er det nesten som hånd i hånd. Jeg håper du har fått deg god middag nå. Det er ikke til å komme borti fra, og deg gir det litt glede. Hold fast.

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s