Slik lyder den første setningen i Bibelen, sju ord som spenner opp et lerret for oss. Jeg sitter med boka «Røff guide til Bibelen» mellom hendene, fordi jeg vil lære hvordan noen lærer å tro gjennom å lese selve Bibelen, en av verdens mest leste bok. Bibelen utgjør trosgrunnlaget for over to milliarder kristne og er en grunnsten i den vestlige sivilisasjonen. Men vet vi egentlig hva som står i den? spør forfatter Alf Kjetil Walgermoe og jeg blir svar skyldig.
Ikke bare mangler jeg evnen til å tro på noe som kanskje ikke finnes, jeg har heller ikke tatt meg bryderiet med å se hva denne guden har prøvd å fortelle oss (hvis han finnes). Å lese hele Bibelen er for omfattende, men guiden skulle jeg faen ta meg lese. Obs! jeg bannet (om enn ikke i kirka så på en søndag).
Foreløpig er jeg på side 60. Jeg sirkler meg gjennom tro og historie. Jeg finner fort ut at det er store hull i både min kunnskap og i religionen. Religionen henger ikke på greip (med fakta). Menneskene i Bibelen blir over 900 år, mens man historisk sett ble rundt 30 på i den tidsalderen. Det er interessant å lese, men jeg bruker tid. Det er kanskje på tross av tidsklemma greit å ta seg tid når det handler om noe så stort som hva som skapte oss?
Jeg kan ikke si jeg tør tro, men jeg kan videreføre skaperprosessen i mine fotografier og tekster. Knips, fra jord er jeg kommet(?) – videre. Guiden til Bibelen anbefales til de som vil prøve å forstå hvorfor noen tror som de gjør og hvorfor vi tenker som vi gjør, samt har de reglene for rett og galt inkludert hviledagen og helligdager som er fremstående i dagens samfunn. Walgermoe har en sterk og både troende og kritisk stemme, og er til vanlig å finne blant annet i avisa Vårt land.
Det er faktisk lov å tvile, Helene😊
Men all ære og respekt til deg som prøver å forstå👏👏👏
Jeg kommer ikke til å prøve engang🙄😥😅
LikerLikt av 1 person
Takk. Syns det var spennende å åpne «lerretet».
LikerLikt av 1 person
Du er jo en modig maur da😍
LikerLikt av 1 person