asperger syndrom · film

Young Sheldon – spin-off

Noen ganger er en tv-serie eller film så stor suksess, at det blir laget en spin-off basert på den. Jeg skriver nå om The Big Bang Theory sin karakter med Asperger, Sheldon Cooper. Young Sheldon er en serie der Sheldon er 9 år gammel.

Det er tre grunner – faktorer om du vil – til at jeg har tro på denne serien.

1. Vi er mange som lever på autismespekteret og liker å gjenkjenne oss i det vi ser og absorberer, kunne identifisere oss med, noe vi ikke gjør i serier som Sex og Singelliv og Friends i samme grad som andre. De nevnte er jo serier om mennesker som har mange omfattende vennskap, intime relasjoner og til og med sex. Jeg mener ikke at mennesker med Asperger har sex, vi formerer oss vi også, men vi har likevel ofte ikke de samme erfaringene som folk utenfor spekteret.

2. 
I tillegg er det potensielle andre seere som synes det er interessant å se noe(n) som er annerledes. Mange synes det er spennende å oppleve noe som er litt på kanten og ikke helt A4. De dyrker kanskje annerledesheten og ser opp til den eller ler med den. Noen ville kanskje ønske de var litt «rarere» selv også.

3.
Det er mye humor i serien utifra det lille vi ser i traileren og basert på det vi vet om voksne Sheldon Cooper fra The Big Bang Therory som faktisk ER en stor suksess fortsatt. Jeg tror mange vil le så de nesten gråter! Og serieskapere får suksess når de appelerer til seernes følelser.

Om jeg skal se? Ja, jeg skal se. Ja, jeg skal tillate meg å smile å le. Men kanskje blir jeg litt trist inni meg for at noen har det gøy på bekostning av en niåring. Heldigvis er han fiktiv.

P.S. I dag kommer et bonusinnlegg med bokstaven E for enkelt i alfabetutfordringen klokken 18. Vil du være med så heng på.

3 kommentarer om “Young Sheldon – spin-off

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s