bokanmeldse

Den klossete løsningen Minecraft

Jeg har lest en bok av Keit Stuart (oversatt av Harald Haug), Den klossete gutten, utgitt i bestselger-serien på Cappelen Damm om Sam på åtte med Autisme og faren Alex som blir separert og mister jobben i alt kaoset. De havner på hvert sitt hjørne i Bristol. De finner igjen hverandre som familie gjennom dataspillet Minecraft, der Sam og pappaen bygger en egen verden.

Jeg leste hele boka på 383 sider og det ble aldri kjedelig underveis og jeg falt heller ikke av lasset som legoklosser som ikke er satt skikkelig på plass. Jeg ville bygge videre, på det Sam og Alex viste meg. Det er om mobbing, utenforskap, tilrettelegging av skolen og etterhvert vennskap.

Boka er varm, intenst, sterk, sårbar, åpen. Livene deres er en åpen bok og som andre med autisme har Sam en egen personlighet og er ikke bare autismen. Med Minecraft som verktøykasse og inngangsport til verden ellers, kommer han til syne. Han er omtenksom, kjærlig og full av empati – selv om han er vettskremt for løse hunder i parken og går med hørselvern i London by.

Min varmeste anbefaling. Smi mens jernet er varmt og oppdag individet du tror er i sin egen verden og ikke fatter noe av deg, jo før jo bedre – for mennesker med autisme er her sammen med dere andre, på sin måte. Okey, få det gjort – som de sier i romanen.

denklossetegutten

2 kommentarer om “Den klossete løsningen Minecraft

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s