Uncategorized

Vektskåla, BMI eller geometri

(Ekstra innlegg, vanlig innlegg kommer klokken 15)

Jeg veide meg, men forstod ikke tallene. Også jeg som alltid hadde vært brukbart god i matematikk, til og med geometri og algebra og elsket statistikk! Seks av ti unge har skadet seg selv, sa Aftenposten i en artikkel for tolv år siden og jeg veide meg igjen og igjen og igjen til jeg fastslo jeg var nede i tolvårsvekt.

Hvor gammel er du egentlig, sa Marius, en hjelpepleier som var to år yngre enn meg og pappa til relativt store unger. Han påpekte jeg var en voksen dame, og jeg så på tallet og fødselsdatoen en gang til, før jeg snudde det andre kinnet til og ble barn på to-tre år i trassalderen. Trampe med føttene, en, to, tre ganger og igjen og ingen og igjen. En, to, tre, en, to, tre, danse vals.

Du rir vel, du, sa Rolf med et godt gjemt spørsmålstegn. Det var nærmest et faktum at jeg var en slik lett rytter. Men han hadde ikke sett lårene mine, sett at jeg rett og slett manglet dem. De uteble, men setningen hang i lufta og drev meg til stallen og rideterapi. Jeg snakket til hesten og den hvisket stumt tilbake.

Reklame

6 kommentarer om “Vektskåla, BMI eller geometri

 1. «En får værra som en er når en ikke vart som en sku». Liker ikke danseband, men den er fin. En annen måte å si at man ikke er A4. Ikke alle er like. Gudskjelov sier jeg. Jeg liker deg som du er og etter grundig selvransakelse har jeg funnet ut at jeg liker meg selv som jeg er. Så får folk like meg elle ikke. Jeg er en gjennomsnittlig ok person med en del kg for mye ❤️ Klem

  Likt av 1 person

 2. Hei! Har du noen gang fått tilbud om PEG for å lette problemene rundt det å spise? Du møter jo motstand i deg selv og vanskelige situasjoner mange ganger hver eneste dag kun på grunn av dette. Når man vet at ernæring er en viktig faktor for mental helse tenker dette kan være en løsning for å starte en mer positiv spiral?

  Eller er jeg helt «ute» her nå? Da vil jeg beklage og håper at jeg ikke provoserer deg. Vi ser jo nesesondene til de sykeste, men har aldri hørt om peg som en mer langsiktig behandling annet enn til personer med fysiske problemer med spising. Hva tenker du om det selv?

  Takker for bloggen din, en av få jeg leser daglig.
  Hilsen Kristin

  Likt av 1 person

  1. For meg er ikke det et alternativ. Jeg trenger å holde en lav vekt for å stå i de andre utfordringene mine. Jeg må spise en kostliste med spesialernæring som måtte økes i dag. Hatt sonde før, men det blir traumatisk for meg. Jeg får den næringen jeg skal via næringserstatning. Jeg ønsker ikke peg, og tror det bare ville blitt følt som overgrep. Men takk for forslaget

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s