Fredagsfint

Fredagsfint #8

I dag skal jeg vise dere en interesse, en venn av meg har. Sang og musikk, fremmad marsj: Christine (29) har Asperger syndrom og kan synge!

Jeg synes det er fint når interessene våre møter hverandre, danser litt sammen på knutepunktet og går hver sin vei etterpå. At vi ikke alltid trenger å være enige eller å forstå hverandre, men likevel kunne spille på lag, støtte hverandre og være gode.

Christine går til sangundervisning. Der opplever hun å utvikle stemmen sin med en lærer som verdsetter musikk. I dag viser Christine oss tre sanger hun liker og synes er fine, og jeg overlater med dette resten av blogginnlegget til henne. Hun introduserer  hver låt. Nyt med ørene, pust med magen og syng med tennene. Det gjorde jeg.

Tone (Butterflies)
«Jeg smilte da jeg hørte denne sangen. Spesielt ordene «dam-dam-Damli-di-dam» brakte meg stor glede. Jeg syntes det var utrolig kult i en sang om Tone Damli! Tonene spilles på repeat i hodet og bringer fram smilet hver gang de flyr gjennom tankene som en sommerfugl.»

I need you more
«Jeg er ikke komfortabel med å strekke armene i været når jeg synger til Gud, men tankene mine strekker seg oppover til dit mitt håp kommer fra. Kristne sanger både hører og synger jeg. Kommunikasjon kan være vanskelig, også med Gud. Da hører jeg noen ganger på denne sangen og synger med i det stille, akkurat høyt nok til at bare Gud hører meg.»

Withney Houston- I will always love you
«Withney er utrolig flink til å synge. Jeg kan ikke måle meg med henne. Derfor gjør jeg det heller ikke, men slapper av når jeg hører hennes nydelige toner i behagelig tempo. Jeg liker rolig musikk, som en motpart til mitt urolige indre. Jeg trykker play og lar melodien senke pulsen, så jeg kan senke skuldrene.»

Takk til Christine for en titt inn i hennes musikkopplevelser og univers.

Fredagsfint er en felles spalte med Marthe fra Livets rose. Hver fredag blogger vi om noe vi synes er fint. Det kan være alt fra hverdagsgleder til bok- og filmanmeldelser, tekster eller fotografier.

Reklame

3 kommentarer om “Fredagsfint #8

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s