asperger syndrom

The world need all kinds of minds

Tittelen er et sitat fra Temple Grandin, den nyskapende kvinnen med autisme som fant opp en egen metode for bedre behandling av kyr ved slakting. Og nettopp det sitatet fremhever vil jeg fokusere på denne torsdagen.

Jeg kjenner mennesker som fungerer godt i samfunnet vår. Noen lykkes i arbeidslivet og har familie. Har man ingen diagnose, er dette snarere normalen enn unntaket.

Men kloden vår er også for de som går mot normen. De som faller fra. Og jeg kan ikke bare ta meg sammen og få det til å fungere. Men vet du hva? Hjernen min er også brilliant!

Jeg ser detaljer der andre bare ser grå hverdag. Jeg ser mening og håp, der andre ser diagnose. Og midt i diagnosen, ser jeg muligheter.

Hvilke muligheter? Du finner dem om du bruker hele hjernen din og ikke tenker snevert. Du må kanskje ut av boksen. Men de positive sidene hos personer med Asperger finnes. Og det gjør også menneskene med Asperger. Finnes!

Vi lever i samme verden, noen av oss har bare et annerledes perspektiv på den. Det gjør at vi har ideer og tanker du kanskje syns er fjerne. Men vær så snill, ikke fjern oss. Jeg tror at verden blir et fattigere sted uten all kinds of minds.

Modell: Nefer Kane «Onion».

4 kommentarer om “The world need all kinds of minds

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s