bokanmeldse · foto · spesialinteresser

Verden (Tokyo) i bilder

Cappelen Damm lot meg titte på boka Alt dette er Tokyo – Japan sett fra gateplan. Det ble nesten som en sommerferie på meg! Jeg levde meg inn i de vakre fargene, kjente luktene av grønn skogbunn, osen av transportmidler, hørte lyden av fotografiapparater og så for meg hvordan det ville være å reise, eller leve, i slike omgivelser.

Det er inspirasjon, livsglede, reiselyst og nysgjerrighetskapende. Hva er denne byen? Hvem bor i den? Hvordan er det å leve her? Hva spiser man? Ris og mer ris? Hva fotograferer man? Mennesker eller arkitektur? Det bugner over av begge deler. Hva man få med seg på en tur til Japan?

Det er en bok om japansk kultur, tankesett og historie – fortalt fra gateplan i tolv av Tokyos unike nabolag. Bydelene er svært forskjellige – i arkitektur, tempo, mennesketyper, historie, grøntområder. Forfatter Ina Strøm rusler rundt i byen, møter befolkningen, opplever ting, bruker seg selv og byr på et smittende engasjement.

altdetteertokyo
Hvorfor jeg valgte å skrive om boka i bloggen min der jeg også opplyser? Fordi diagnoser er ikke alt! Også med diagnoser så vel som uten tror jeg, finner man både glede og interesse for reiser, opplevelser og mennesker. Mange med Asperger er dessuten spesifikt opptatt av Asia, av ukjent årsak. Kanskje er det noe med levereglene som er veiledende, forutsigbare og føles trygge og gode.

Flere lærer seg også både japansk og koreansk, språkene og kulturen. Mange føler seg mer hjemme i byer som Tokyo enn i vår Oslo. Jeg vil gjerne forstå hvorfor. Dessuten er boka et fotografisk godt arbeide, og som hobbyfotograf og menneske med foto som interesse er det noe jeg verdsetter.

Bli med til Tokyo og la deg smitte av Inas engasjement, med et unikt og hverdagslig utforskende perspektiv fra gata.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s