tilleggsvansker

Au

Au, sier jeg mens legen stikker en pinsett inn i såret mitt for å sjekke om bedøvelsen virker. Hun har ikke truffet med smertelindringen og jeg sier au. Au er det kjemiske navnet på gull. Au er et ord de fleste mennesker lærer oss å si på refleks:

Au, ikke gjør sånn, nei du! Din dumming, tenker jeg og blir barnehagebarn. Selv om jeg skader meg selv «med vilje,» kan det gjøre fordømt vondt når andre påfører meg smerte. Jeg pleier å se for meg at det er jeg som sitter med pinsetten og lager et siste kutt i kuttet.

Da sier jeg ikke au, men biter smerten i meg som om jeg biter meg i tunga. Er jeg sulten – på smerte der jeg biter i meg? Takk for maten, jeg er forsynt, det var hyggelig at du tok hånd om meg, bra gjort av deg, takk for hjelpen, au, nei da, det gjør ikke så vondt, du var flink til å bedøve og sy.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s