foto · Ordtak

Ordtakstolkning #5

«Ingen er så brukbar som poteten.»

Skrelle, koke, steke, bake, potetkake! Det er sånn det er med poteten, den passer bade stekt og kokt, most og bakt. Poteten kan brukes til «alt», som kjøtt eller fisk. Du kan til og med lage deg en suppe! Jeg velger å smake på poteten i dag, slik man smaker på ord.

Når man smaker på ord, blir man ikke mett. Men man fyller mange andre sentrale funksjoner, så får jeg heller spise noe annet, noe jeg mestrer. For jeg, jeg er litt redd for poteter. De kommer uten innholdsfortegnelse og næringsinnhold-oversikt.

Jeg tror det er mangfoldet som gjør at jeg gjemmer meg i angsten, i klærne, bak kameraet. Jeg tror det er her skoen egentlig trykker. Det at poteten og andre bolelr er så fleksible og brukbare til det meste, at jeg føler meg utilstrekkelig. Jeg er ikke så fleksibel i tanker og adferd personlig.

Rundt kjøkkenbordet, sitter mang en familie og venter på poteter, moste, stekte eller kokte, søte eller salte, og jeg, jeg uteblir på institusjon. Det er fakta og det er faen ikke noe gøy å skrive og innrømme at jeg er så redd for noe andre gjør uten å blunke. Derfor kniper jeg igjen øyene til et potetbåtsmil med tennene.

Ordtakstolkning er en felles spalte mellom bloggen Livet gjennom en Aspergers øyne og Aspergerinformator. Ordtak er korte setninger trukket av lang erfaring. Hver fredag tar vi for oss et uttrykk som vi tolker og skriver om.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s