bokanmeldse

Det aller beste til ungdomen

Dette er boka av Linn Skåber, illustrert av Lisa Aisato. De to trenger ingen stor intro. Språket og bildene taler for seg selv. Skåber skriver humoristisk men klarer likevel å få alvoret til å lyse gjennom. Illustrasjonene lyser opp og forsterker budskapet. Det er vanskelig å være ungdom, men fy f… så flotte individer det er, med drømmer, tanker, følelser uten på kroppen, tannregulering, kjipe foreldre og blomstrende kviser.

Sjeldent god, skriver Dagbladet og planter en sekser på terningen. Jeg er enig. Boka vekker gamle minner og lager nye veier, inn mot generasjonene jeg kan være med på å ta imot og inkludere, i overgangen til de tør å være voksne og slippe å drite seg ut på fest og sånn, elle henge på hjørnet for å støte på de utkårede. Voksne slipper det, selv om de også kan være både malplasserte og kjipe. Det skjønner den fantastiske ungdommen mer enn noen andre. Likevel skal de, bli voksne selv.

Materialet i boka har Skåber fått tilgjengelig gjennom å være sammen med ungdom og spørre dem om livet, kviser, fred og savn. Hun har brukt erfaringene som basis når hun har kokt samen små tekster om store temaer, sett fra ungdommens perspektiv boka består av monologer, delvis sanne historier, delvis oppdiktet eller satt sammen av flere. Boka er noe jeg ville gitt til alle landets konfirmanter, så kansje et gavetips? Kan med fordel også leses av voksne, så vi kan forstå ungdommene litt bedre. Boka er utgitt på Pitch forlag i 2018 (anmeldereksemplar).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s