anoreksia nevrosa · tilleggsvansker

Kunne ønske

(Kunne ønske) jeg så henne du ser, i speilet når jeg foreviger meg i en selfie, den du ser når du ser på meg. Med brilleglass på nesa og luggen feiet bakover, du er så varm, sola liksom smelter deg som om du var klam plastelina, klemt på av firåringen du er bestemor til.

(Kunne ønske) jeg kunne gi faen i kostlister og kalorier og vekt og næringstabeller og BMI. At jeg ikke var så sykt opphengt og stramt regulert, av mine indre demoner. Jeg hogger løs, som en spekkhogger. Og du klamrer deg til stranda, vil ikke ut på dypt vann med meg, bare vasse på trygg grunn.

(Kunne ønske) du ikke var sånn en landkrabbe. Jeg trenger noen å svømme med, som stopper tennene med å skjære seg gjennom marg og bein og du, du er polstret som en hund i redningsvest. En sånn gneldrende terrier.

(Kunne ønske) du kastet loss med meg, og at seilasen brakte oss trygg i havn. Og at jeg kunne spise is med deg, og at du ble glad. Sånn på ekte, som om du var mamma og pappa som hadde ventet på det øyeblikket i over et tiår.

(Kunne ønske) du dro frem badebuksa og glemte at jeg er spekkhogger og du helseansatt nobel svane. At skillet bare var bikini-skiller, ikke en naturlig rang. Jeg beundrer deg men kunne ønske jeg ikke trengte.

2 kommentarer om “Kunne ønske

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s