bokanmeldse

Mens livet går videre

Tittel: Kjære Evan Hansen Av: Val Emmich med Steven Levenson, Ben Pasek og Justin Paul Forlag: Aschehoug 2019, anmeldereksemplar

Denne boka, er en roman basert på Brodway-musikalen Dear Evan Hansen. Det er en historie om en gutt som er ganske usynlig og får i oppgave av terapeuten sin å skrive brev til seg selv. Ved en feil, havner brevet i lommen til Connor Murphy som blir funnet død. Brevet blir oppfattet som et selvmordsbrev til Evan, og ballen begynner å rulle.
Spillet tar form. Evan later som han var den hemmelige bestevennen til Connor. Han forsøker å passe inn, og blir plutselig lagt merke til. Han utretter store ting, som gir familien Murphy, om enn falsk info, opplysninger som bringer Connor tilbake.
Det er en bok om å slite i livet, og om å lære seg å elske. En bok om anger. En bok om sorg men også en bok om håp. Jeg håper de som leser denne boka, blir like fengslet som meg. Jeg ble underholdt og dratt gjennom en roman på nesten firehundre sider. Jeg vil anta at for de som liker å lese på engelsk, er originalspråket enda bedre og vil kanskje føles nærere. Men boka er godt skrevet og appellerer til følelsene mine.
Boka som begynner med et selvmord, er kanskje en av de mest levende historiene jeg har lest. Jeg får livsmot og leselyst på en gang. Kjære Evan Hansen, finnes det en oppfølger? Kampen er ikke over for alle som kjemper med å passe inn på High school. Terningkast fem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s