bokanmeldse

Bestefarmagi

Lesereksemplar fra forlaget.

5. september var det verdenslansering av Beatles-legenden Paul McCartney sin eventyrlige, storslagne, verdensomspennende barnebok: Hei Bestebra! Som leser, fikk jeg være med på tur med bestefar «Bestebra» og de fire barmenbarna «Rakkerne», i den norske utgaven oversatt av Lars Saabye Christensen. Han har også skrevet etterord. Teksten fortsetter under bildet.

Med et magisk kompass, reiser «Bestebra» og «Rakkerne» på en litt kjedelig dag til steder fra postkort bestefaren har, som ikke er kjedelige i det hele tatt. Men så blir det litt skummelt, for eksempel når det kommer et skikkelig snøskred eller store bøfler, og de reiser videre til neste kort. Til slutt og akkurat tidsnok til leggetid, reiser de med kompasset hjem igjen via et fotografi «Bestebra» har av huset sitt. Dette trygge bestefarsemnet blandet med skrekkblandet entusiasme, eventyrlyst og nysgjerrighet danner en flott historie, fargerikt illustrert av Kathryn Durst. Teksten fortsetter under bildet.

Fortellingen er ellevill og levende, godt skildret og magisk på en måte som tiltaler meg. Selvsagt er det fantasi, men McCartney evner å gjøre den så troverdig at jeg lever meg inn i eventyret og kjenner på spenning når «Bestebra» og de fire ungene møter farer, for så å kjenne en enorm lettelse når de reiser hjem til det trygge og gode en bestefar representerer! Denne boka vil jeg lese med nevøen min på fem. Jeg tror den vil tiltale han. Kanskje skal bestefedrene hans også få lese. Forlag: Cappelen Damm.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s