bokanmeldse

Å dikte for åpenhet og forståelse

Publica forlag, lesereksemplar.

Camilla Bergland er ute med sin debutbok, Sorgens knute. Forfatteren fra Bø i Telemark er diagnostisert med komplekse psykiske lidelser. Hun viser hvordan det er å leve med disse lidelsene ved å skildre følelser, tanker og opplevelser. Skriveriene går mye på rim, men er likevel nakne, vidåpne og direkte.

Forfatteren håper at diktene hennes kan hjelpe andre, kanskje med å snakke om psykiske lidelser og at flere kan få mulighet til å forstå hvordan det er å leve som psykiatrisk pasient. Hun har selv vært i psykiatrien siden 2005 og begynte å dikte i 2007. Å gi ut bok, har vært en barndomsdrøm. Nå er den virkeliggjort, og det er i alle fall jeg takknemlig for.

Diktene taler et språk man ikke finner andre steder, ikke i dagligtalen. Det er direkte og rått, vakkert og sårt, friskt og våkent. Jeg lot meg bevege og forstå, hvordan et annet menneske kan føle og aldri få løst nettopp sorgens knute. Jeg håper forfatteren finner glede og lettelse i å få satt det så konkret på trykk, og at boka kan være en stemme for de som ikke klarer å uttrykke seg på samme måte – men som jo har disse samme vonde følelsene. La oss kalle en spade for en spade, skriver Camilla om å skade (seg selv). Det er enkelt, samtidig veldig dekkende. Anbefales.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s