samfunn

Mennesker utenom det vanlige

De som skiller seg ut, kan gå foran – eller være destruktive. Jeg tror ikke det føles som et reelt valg. Men jeg leste en Facebook-kommentar på en status en venn hadde postet om Greta Thunberg, og det rørte meg. Det at mennesker som er født utenom det vanlige, kunne være destruktive eller gå foran som Greta.

Greta sa hos Skavlan på lørdag at det var jobbigt med så mye oppmerksomhet, men at det var for en bra sak. Jeg synes det er frustrerende med så mange som synser om henne, i stedet for å handle på det hun formidler. Være med å gå foran. Det ønsker jeg, derfor skriver jeg dette innlegget.

Man trenger ikke ha asperger for å tenke svart-hvitt, men kanskje det hjelper. Klimakrisen er enkel å gripe an med svart-hvitt-tenking. «Begrense eller fortsette å forbruke og forurense.» «Det er vår framtid eller verdens undergang.» Vi trenger mennesker som tenker slik, for å forstå alvoret og kunne gripe an et altomfattende stort problem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s