bokanmeldse

Drømmen om livet

Jeg har lest Du kan ikke skylde på rever av Hilde Lindset (Tiden forlag, lesereksemplar). Det er noe av det bedre jeg har hatt mellom hendene mine i det siste, selv om jeg har lest mye bra. Den er så drivende god og sender meg med et smil mellom permene.

Men altså, hva er denne romanen om? Den er om å drømme. Om et annet liv, som filmskaper i Paris. Emma, etter at Den døde sviktet henne og faren, kommer og går som hun vil – både hjemme og på skolen. Det er som om ingen bryr seg. Faren spiller Westernspill hele tiden. De spiser pizza, pannekaker og ostesmørbrød. Hun tror ingen merker at hun er hjemme og om sover i sengen om natten, at det er likegyldig.

Likevel er det en omsorg der. Og et ønske om å bety noe for Emma. Jeg kjenner det så godt når jeg leser farens tilnærminger og setninger. Mens Emma drømmer om et liv der hun skaper film, tar faren til takke med å holde seg i den uvirkelige verdenen til Arthur, karakteren han har i dataspillet. På en måte, flykter (drømmer) de begge to.

Emma, mens hun kommer og går, treffer Jeanette. Hun drømmer også. Om et hus i Hellas. Men hun velger drømmen bort, og er derfor helt annerledes enn Emma, som vil realisere og dra.

Dette er en bok om det livet man drømmer om og det livet man har og hvordan man får de til å møtes. Denne boka inspirerte meg til å ville å ta med meg kameraet ut i verden og bli der og tente et håp. Også nettopp håp om tilhørighet og kjærlighet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s