bokanmeldse

Gyldne juleroser

Herborg Kråkevik samler hvert år sammen bidrag fra noen av de fremste forfatterne og kunstnerne i vår tid i et julehefte. Resultatet er «Juleroser» fra Samlaget forlag (anmeldereks), en juletradisjon, og for andre år på rad er det også utgitt et eget Juleroser for barn med sanger og aktiviteter for de yngste. Jeg koser meg med begge to. Det tenker jeg du kan gjøre også, derfor forteller jeg om dem i dag.

I heftet for oss voksne, er det bidrag fra blant annet Siri Hustvedt, Maja Lunde, Odd Nordstoga, Finn Skårderud og Herborg Kråkevik selv for å nevne noen. Jeg ble beveget og varm om hjertet, nysgjerrig, tankefull og fredfull. Heftene kommer i god papirkvalitet og er gjennomillustrerte. I voksenheftet, er det et bilde laget av Svein Bolling man kan ta ut og henge opp, hvis man vil. Jeg har ikke lest fra perm til perm enda, jeg leser litt her og der og sparer på opplevelsene i førjulstiden.

I heftet for barn, er det spørsmål til teksten man kan lese som engasjerer og gjør det spennende å følge med, og det serveres artige julefakta som at skittensøndag er fjerde søndag i advent, og at da er det lov å vaske huset selv om det er søndag. Et annet viktig fakta er at alle ser ut til å trenge en fest om vinteren, at slik har det vært i over 2000 år. Det er også oppgaver som appelsineksperimentet, der man kan finne ut hvor mange båter det er i appelsinen uten å skrelle den. Noen av bidragsyterne jeg bet merke i, er Tom Egeland og Kari Stai.

Med ønsker om en god førjulstid og julefeiring (alle trenger en fest om vinteren).

Reklame

2 kommentarer om “Gyldne juleroser

  1. Jeg husker spesielt hvor glad jeg var i skittensøndag. Det var eneste søndag i året det var lov å være ute å leke.
    Ellers måtte jeg sitte inne å leke ved spisebordet.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s