bokanmeldse

En reise til sjeledistriktet

Jeg har lest Jeg føler meg uvel En roman om døden av Ole Robert Sunde, Gyldendal forlag (lesereksemplar). Sunde utforsker hva som skjer når man mister sin kone gjennom førti år. Hvor blir hun av, etter at kreften hat tatt livet av henne – brutalt og nådeløst?

Dette er en reise med buss til Kongsvinger, forbi Glomma, til datterens hus, samtidig som det er en stor reise til dødsriket, der han møter Dante, Bach og Camilla Collet. Der sjelene forvandler seg. Der man snakker med de døde, og konas sjel. Vil ha henne tilbake, men ikke oppnår full kontakt. Et sted der bare de døde forstår, og restene forblir på gravlunden – egentlig.

Romanen er en reise som rører ved meg. Den åpner opp en horisont, og jeg øyner en mulighet, til å snakke med de som har gått ut av tiden. Samtidig kjenner jeg begrensningene våre, det at dette bare er i sinnet og hodet, ikke i vår virkelighet. Ikke noe håndfast som de andre levende kan se og forstå. Ikke noe vi kan leve videre med. Jeg kondolerer. Terningkast fem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s