bokanmeldse

Den beste thrilleren jeg har lest

Jeg har lest Alex Michaelides Den tause pasienten (Cappelen Damm, lesereks), oversatt av Line Gustad Fitzgerald. Dette er en bok på nesten fire hundre sider, som jeg slukte rått. Det er en psykologisk thriller om kunstneren Alicia som blir pasient etter at hun blir funnet med mannen sin som er skutt fem ganger i ansiktet.

Det første møtet med Alicia er gjennom hennes egne dagboknotater. Det er tydelig at hun har noe å fortelle, noe som ligger i sjelen hennes, som hun oler tilbake. Hun føler hun er for ærlig i notatene, allerede. Hun maler ektemannen Gabriel mens hun skriver, og vi får et bilde av Gabriel som Jesus på korset. Videre blir vi kjent med Theo, psykiateren som blir besatt på å få henne til å snakke etter hendelsen med geværet.

Theo tar seg jobb på sykehuset hun er innlagt ved, for å «hjelpe henne å se klart». Men Alicia har vært taus siden drapet. Kan Theo få en drapskvinne til å snakke? Jeg vil ikke røpe noe av handlingen og komplottene, de må oppleves. Men dette er en roman som evner å bevare spenningen og overraske underveis, samtidig som den tar psykisk helse på alvor. Oppbygningen er sitrende, men lover ikke mer enn den holder i resultatet. Jeg er imponert! Terningkast sterk femmer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s