Hverdag

Motivasjon

I dag åpner barnehagen igjen, og skolen for en del barn og noen andre utvalgte grupper etterhvert såvidt jeg har forstått. De som trenger fasilitetene ved skolene for å få gå av med eksamen og slikt. Noen foreldre, kan flytte ut av hjemmekontoret de har trengt for å passe på barn uten skole/barnehagetilbud. Jeg er ikke student eller i arbeid, men kjenner likevel på en spenning rundt dagen i dag. Hvordan kommer det til å gå? Vil flere bli syke, eller er de pågående tiltakene mot smitte tilstrekkelige?

I dag vil jeg skrive litt om motivasjon. Hva som holder oss gående. Enten det er på jobben eller hjemmefra, her jeg sitter med bloggen foran meg og livet i dvale. Ja, litt slik kjennes det i dag. At jeg er litt motløs. At jeg ikke helt vet hvorfor jeg fortsetter kampen for et levelig liv. Et liv med livsverdi. Noe å leve med, ikke bare overleve for.

Til dette livsbærende, er faktisk noe så lite som en blogg på verdensveven, betydningsfullt. Det gir meg en rolle å fylle. Noen leser meg hver dag, etter klokken 15. Kanskje går jeg den lille turen min mens du leser, og ser hvitveis langs stien. Og kanskje de siste hestehovene denne sesongen. Hestehov gjør venninnen min glad, hun sa det da jeg sendte et bilde. Da gjorde de definitivt meg glad også. Innlegget fortsetter under bildet.

Mange mangler motivasjon, de kan like målet – som å bli kvitt angsten, få en mer trent kropp eller gå ned noen kilo. Men så skotter det på motivasjonen. Det fristet, men var ikke viktig nok. Det var mer jobb å komme dit enn målet føltes verdt kanskje, og man sitter kanskje igjen med et ubrukt kort på treningssenteret eller et strikketøy som aldri blir fullført.

Motivasjon er så mangt. Det er likevel så lite også, som skal til for å gi næring til et sultent selvportrett/bilde. Motivasjon er noe som oppstår når et menneske opplever at det man gjør har en viss verdi eller betydning eller rett og slett er gøy å holde på med. Vi fyller livene våre med hobbyer, dyr, venner og familie. Små og store ting som gir oss noe som mennesker. Noe å vokse på og med.

Det å ha en funksjon, om enn bare de to minuttene det tar å lese gjennom dagens innlegg, er verdifullt. Og jeg fikk SPISS-prisen 2020 for innsatsen på autismefeltet. Det er ikke til å komme bortefra at jeg også har betydning. Selv om jeg føler meg utrolig verdiløs av og til. Det gjelder å holde fast i det som motiverer. Som at noen prøver å ta del i livet mitt. Vi er her sammen.

5 kommentarer om “Motivasjon

  1. Klart du har betydning. Og det med motivasjon er jo viktig i disse tider. Ser at mange er veldig flinke til å gå lange turer. Jeg har fremdeles jobb hver dag, og full stilling, så tiden min går til det. Men synes det er vanskelig allikevel, med tanke på fremtiden og hva som skjer, ikke skjer. Med ønske om et så god kveld videre som du kan. Jeg skal snart hente nytt batteri til sykkelen min, så kan jeg sykle ute i det fine været vi har.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s