bokanmeldse

Når krim er godt skrevet

Jeg har lest Terapeuten av Helene Flood, (Aschehoug forlag, 2019, lesereksemplar). Helene Flood sitt forfatterskap, nominert til bokhandlerprisen, er sånt som gjør at jeg begynner og like å lese krim. Det er velskrevet, presist og spennende. Jeg drives nysgjerrig og interessert mellom permene.

Sara er privatpraktiserende psykolog for ungdommer i et kontor over garasjen i huset hun og mannen Sigurd har arvet. Det går litt trådt med å få inn nok pasienter, og Sigurd jobber sene kvelder på arkitektkontoret på bekostning av oppussingen som må til i huset. Dette sliter på forholdet.

Sigurd blir funnet død utenfor hytta de disponerer, med to skudd i ryggen. Etterforskningen begynner, samtidig som det begynner å skje ting i huset der Sara fortsatt bor. Ting flytter på seg og hun er ikke lenger trygg.

Romanen viser hvordan frykt kan få et menneske til å handle, og hvordan noen verdsetter flokken, ved familien, høyest og lar den gå foran alt. Også loven.

Terningkast 5 til denne psykologiske thrilleren. Jeg håper Flood fortsetter forfatterskapet. Og som en ekstrabonus jeg vil nevne: det kom frem på litteraturfestivalen i år at boken skal bli tv-serie.

Reklame

En kommentar om “Når krim er godt skrevet

  1. Hei kjære deg. Jeg har også lest denne boken, slukte den rettere sagt. Veldig uvanlig slutt synes jeg. Og jeg leser mye krim hele tiden. Mye på engelsk også. Takk for at du deler dine tips.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s